to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 20.03.2015

πηγή: ertopen

Κοινωνία

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στο Σύνταγμα

Το κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ


"Οι αγωνιζόμενοι – εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρεθήκαμε σε διαδηλώσεις και πορευτήκαμε με μετανάστες εργάτες, τους στηρίξαμε και μας στήριξαν. Μέσα από το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ αναδεικνύουμε τα προβλήματα των μεταναστών και καταγγέλλουμε τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις δολοφονίες τους στα νερά της Μεσογείου, αλλά και τις δολοφονίες τους από τη ναζιστική  εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής", σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Καλούμε στις 21 Μάρτη  2015 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ  ΚΑΙ ΩΡΑ  14.00 όλους τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ  ΣΤΗΝ   ΟΜΟΝΟΙΑ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ  και στις 16.00 στη μεγάλη συναυλία στο σύνταγμα με τον ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .

Οι αγωνιζόμενοι – εργαζόμενοι της ΕΡΤ που για 21 μήνες αγωνιζόμαστε κόντρα στο «μαύρο» που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και στην κοινωνία, στις 21 Μάρτη συμμετέχουμε στην διεθνή μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά.

Οι αγωνιζόμενοι – εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρεθήκαμε σε διαδηλώσεις και πορευτήκαμε με μετανάστες εργάτες, τους στηρίξαμε και μας στήριξαν. Μέσα από το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ αναδεικνύουμε τα προβλήματα των μεταναστών και καταγγέλλουμε τις συνθήκες κράτησης των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις δολοφονίες τους στα νερά της Μεσογείου, αλλά και τις δολοφονίες τους από τη ναζιστική  εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. 
 
Είναι πρόκληση ότι ετοιμάζονται στις 24 Μάρτη να αποφυλακίσουν το Μιχαλολιάκο και τους άλλους ναζί με τη παρέλευση του δεκαοκτάμηνου ενώ δεν όρισαν έγκαιρα τη δίκη! 

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, εκείνοι που έστησαν τα τάγματα εφόδου και επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα για λογαριασμό των εργολάβων και των εφοπλιστών, δεν μπορούν να ξαναπάρουν το πράσινο φως για νέες επιθέσεις. 
Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, η φασιστική απειλή είναι ακόμη μπροστά μας.

Απαιτούμε να προσδιοριστεί αμέσως η δίκη των δολοφόνων και να παραπεμφθούν χωρίς εκπτώσεις στις κατηγορίες. Η ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που τραυμάτισε εκατοντάδες με μαχαίρια και ρόπαλα, που επιτέθηκε κατά συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά δεν είναι «νόμιμο πολιτικό κόμμα» αλλά ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Η θέση της είναι στη φυλακή.

Είναι καιρός να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε στην ΕΛΑΣ και το κρατικό μηχανισμό, στη κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση. Κλείνουμε με την μαχητική μας δράση την πόρτα στους νεοναζί δολοφόνους ώστε να μην μπορούν να δημαγωγούν , να τρομοκρατούν, λανσάροντας μαύρη αντιπολίτευση κατσαρόλας αλά Μαρίν Λεπέν στην Ελλάδα.

Διεκδικούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική κληρονομιά της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη νέα κυβέρνηση. Να δοθεί άμεσα ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και νομιμοποίηση στους γονείς τους. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα. Να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. 
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)