to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 06.09.2017

Κοινωνία

ΠΟΣΠΕΡΤ: Νέοι μιντιάρχες, παλιές τακτικές

Τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους στο ΒΗΜΑ FM και το MEGA και στον αγώνα που δίνουν για την αξιοπρέπειά τους και την εργασία τους, εκφράζει με ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της που κάνει λόγο για «νέους μιντιάρχες με παλιές τακτικές», ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι «τα αφεντικά αλλάζουν, αλλά παραμένουν αφεντικά»! Μας εκπλήσσει αρνητικά η αδρανοποίηση και η αδιαφορία του κ. Μαρινάκη για τους εργαζόμενους στο BHMA FM και στο MEGA, για το μέρος που του αναλογεί.

Ο κ. Μαρινάκης, ο νέος «Μέρντοχ» στην Ελλάδα, παρά το πολυδιαφημιζόμενο φιλανθρωπικό του έργο από τα φίλια ή ιδιόκτητα μέσα του, για τους μετανάστες, για τη UNICEF, για τους απόκληρους της κοινωνίας κλπ και τη γαλαντομία του στους πάσχοντες, εκτός από την μεγαλύτερη ιστορική ομάδα που διοικεί και λέγεται ότι για όλα αυτά διαθέτει πακτωλό χρημάτων, δεν βρίσκει τα μερικά ελάχιστα για να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, για παραγόμενο έργο, των τεχνικών εργαζομένων στο ΒΗΜΑ FM και αναλογικά στους εργαζόμενους του MEGA.

Παραγνωρίζει ; το γεγονός ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες, τα δικαιούνται και έχουν ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Ο κ. Μαρινάκης αποδέχεται αυτή την εκμετάλλευση και αυτή την ανομία γιατί ίσως πιστεύει ότι όλοι αυτοί δεν θα του δώσουν τη δημοσιότητα που ο ίδιος επιδιώκει με το «φαίνεσθαι» που προσπαθεί να επιβάλλει, με τις συμπεριφορές και την εν γένει παρουσία του. Δεν δίνει λύση και με την πρακτική του εντείνει την ανασφάλεια και την ανέχειά τους και τους κρατά όμηρους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δυναμικά θα σταθεί δίπλα σ’ αυτούς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Απαιτεί από τον κ. Μαρινάκη και κάθε μεγαλόσχημο που θέλει να διαμορφώνει τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες του τόπου μέσω της εξαγοράς και της λειτουργίας των ΜΜΕ, να είναι σύννομοι, έντιμοι και να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με κάθε σεβασμό και να μην καταπατούν τα δικαιώματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε στο μιντιακό σύστημα ότι οι πρακτικές και συμπεριφορές του απέναντι στους εργαζόμενους, δεν θα είναι στο απυρόβλητο.

Το εργατικό κίνημα σύσσωμο θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους ενάντια σε αυτές τις πρακτικές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)