to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 18.07.2017

Κοινωνία

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η αδίστακτη διαπλοκή συνεχίζει να εκβιάζει

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί την αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει να υπερασπίζεται τις υποδείξεις - εντολές των άπληστων ιδιοκτητών, που η τακτική τους επιπλέον συνομολογεί ότι υποκαθιστούσαν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.


Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών καλεί κυβέρνηση, ΕΣΡ, και ΕΕΤΤ, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, καλώντας τους παράλληλα να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον «απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των καναλαρχών, για να επέλθει ο εξορθολογισμός του τηλεοπτικού τοπίου» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Η ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ… ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ»

Στην ανακοίνωσή μας «Επιτέλους…τέλος ;» της 7/7/2017, (συμφωνία Υπουργού ΨΗΠΤΕ – ΕΣΡ για 7 άδειες), είχαμε επισημάνει ότι το πρώτο βήμα για το τέλος της ανομίας έγινε, αλλά είχαμε τονίσει επίσης ότι οι μεγαλοκαναλάρχες (DIGEA – ΕΙΤΗΣΕΕ) θα έκαναν τα πάντα ώστε να μείνει μετέωρο, να μην υπάρξει τέλος στην ανομία τους για να συνεχίζουν να νέμονται δωρεάν, παράνομα, καταχρηστικά και εις βάρος της κοινωνίας, δημόσιο πόρο – αγαθό.

Δεν περιμέναμε όμως τόσο ωμό εκβιασμό, αν και τους γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Η αδίστακτη διαπλοκή που είναι η χαϊδεμένη των προηγούμενων καθεστώτων, της ρεμούλας και της αρπαχτής, απειλεί με νέο μαύρο στην ΕΡΤ, σε συνέχεια του «μαύρου» της ΕΡΤ και του 902 όταν εξέπεμπε την ΕΡΤopen το 2013.

Με νέο «μαύρο» στην ΕΡΤ, γιατί η κυβέρνηση: «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» της μονοπωλιακής DIGEA, «επιβήτορα» των δημόσιων συχνοτήτων ελέω Σαμαρο-Βενιζέλων και της ΕΙΤΗΣΕΕ – οργάνου των καναλαρχών, δύο σε ένα, που είχαν προαπαιτήσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ και που εκφράζουν τα ίδια «βουλιμικά» συμφέροντα, αφού έχουν τους ίδιους ιδιοκτήτες.

«Διότι δεν συνεμορφώθην» η κυβέρνηση να νομοθετήσει τη νόμιμη ληστεία για δωρεάν άδειες των τηλεοπτικών τους σταθμών και γιατί επιμένει να υπάρχουν όροι και κανόνες λειτουργίας με μίνιμουμ προσωπικό (το άρθρο 15 του συντάγματος και το νόμο 4339/2015), να εφαρμόζονται οι εργατικοί και εργασιακοί νόμοι και συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τεχνικής αρτιότητας, υποδομών.

Προκαλούν και εκβιάζουν κυβέρνηση και κοινωνία, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους, απαιτούν με έναν ιδιότυπο τσαμπουκά, με ψεύτικη μαγκιά και με το θράσος χιλίων πιθήκων, θέλουν να συνεχίσουν την ίδια τακτική ώστε να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας και να διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Κάνουν το άσπρο μαύρο, ξεχνούν ; ότι ζητούσαν νομιμότητα μέσω ΕΣΡ, επικαλούμενοι το ΣτΕ κατά το δοκούν, έχυναν «κροκοδείλια δάκρυα» για τους εργαζόμενους, την ανεργία, την ελευθεροφωνία και τη δημοκρατία που σήμερα μπροστά στο όφελός τους συνεπικουρούμενοι από πολιτικούς βαστάζους τ’ αλέθουν όλα μαζί στον μύλο.

Οι λυμεώνες και το σύστημα της διαπλοκής, δίνει τα ρέστα του μέσω των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια νέα «ομερτά», ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν τη νομιμότητα και το σπάσιμο του αποστήματος και το τέλος της ασυδοσίας.

Καλούμε την κυβέρνηση, το ΕΣΡ, την ΕΕΤΤ και κάθε αρμόδιο, να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των καναλαρχών και να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για να επέλθει ο εξορθολογισμός του τηλεοπτικού τοπίου.

Καλούμε επίσης την αντιπολίτευση (Ν.Δ. και λοιπούς συνδαιτυμόνες) να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να γίνει ωφέλιμη και να σταματήσει να υπερασπίζεται τις υποδείξεις – εντολές των άπληστων ιδιοκτητών, που η τακτική τους επιπλέον συνομολογεί ότι υποκαθιστούσαν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.

Να σας θυμίσουμε ότι η διαπίστωση του Κ. Καραμανλή το 2004 (βασικός μέτοχος) που αποτυπώθηκε με τη φράση «….δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες…», χειροκροτήθηκε και υποστηρίχθηκε από εσάς τους ίδιους. 13 χρόνια μετά και 28 συνολικά θα συνεχιστεί το ίδιο; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η ανομία, η νοοτροπία, η θεσμική εκτροπή και η δωρεάν παροχή όταν η κοινωνία δεινοπαθεί από την κρίση που υπάρχει και για την οποία έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη ;

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπερασπίζεται τη νομιμότητα, υπερασπίζεται τη δημόσια τηλεόραση.

Εδώ και τώρα καθαρές λύσεις, όχι άλλες λευκές επιταγές σε αυτούς που επιβάλλουν το «μαύρο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)