to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:03 | 06.11.2017

Κοινωνία

ΠΟΣΠΕΡΤ για Γρηγορίου: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, κ. Γρηγορίου σε τελευταία συνέντευξή του αποσιωπά «αρχιτεκτονικά» και συνειδητά βασικά θέματα, ώστε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. «Καλλιτεχνικά» δε, συκοφαντεί την ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία είναι στο στόχαστρο όλων αυτών που πέρασαν από την ΕΡΤ και δεν ακούμπησαν, και άλλων για την αντίδρασή της στα άνομα και «μαύρα» σχέδιά τους.


Η ανακοίνωση:

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, κ. Γρηγορίου σε τελευταία συνέντευξή του αποσιωπά «αρχιτεκτονικά» και συνειδητά βασικά θέματα, ώστε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. «Καλλιτεχνικά» δε, συκοφαντεί την ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία είναι στο στόχαστρο όλων αυτών που πέρασαν από την ΕΡΤ και δεν ακούμπησαν, και άλλων για την αντίδρασή της στα άνομα και «μαύρα» σχέδιά τους.

«Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» όπως αναφέρει και η Γραφή κατηγορείται η ΠΟΣΠΕΡΤ και μάλιστα από κάποιους που τους γνωρίζουν με το όνομα του πατέρα τους.

Γι’ αυτό άλλωστε σε κάθε συνέντευξη, αναφέρεται σαν προαπαιτούμενο.

Ο κ. Γρηγορίου, «ουρά» και στο ύφος του πρώην Προέδρου, θέλησε κάποια μικρή δημοσιότητα. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι η μακροσκελής συνέντευξή του βρίθει ανακριβειών υποκρύπτοντας αλλότρια συμφέροντα δικά του ή των συνδαιτυμόνων του και επίσης παράγραφος με παράγραφο αλληλογρονθοκοπούνται .

Επειδή δεν έχουμε τον χρόνο για να τον χάσουμε απαντώντας γραμμή – γραμμή στα ανερμάτιστα επιχειρήματα του κ. Γρηγορίου, σταχυολογούμε δυο τρείς τοποθετήσεις του που δείχνουν το μέγεθος της ανευθυνότητάς του, της θλίψης του αλλά και της …. αριστεροσύνης που επικαλείται.

Κατ’ αυτόν :

-       Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ είναι οι Γενικοί Διευθυντές.

-       Δεν πρέπει να γίνεται διάλογος με τα Σωματεία κι ας το ορίζουν οι νόμοι και οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

-       Για τον πρώην Πρόεδρο έπρεπε ν’ αλλάξει ο νόμος, ώστε, όπως ο ίδιος επεδίωκε, να έχει αρμοδιότητα στην επιλογή του προγράμματος γιατί αυτό το είχε προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο (απορίας άξιο είναι γιατί όλοι θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο στο πρόγραμμα; - δεν μας εξηγεί).

-       Όταν επελέγη ο κ. Κωστόπουλος, εκδηλώθηκαν τα έντονα προβλήματα. Δεν μας λέει από ποιόν και ποιος κλείδωνε τις πόρτες, έκανε παρασυναγωγές, απειλούσε κλπ.

-       Ο κ. Καπάκος έπρεπε να παραιτηθεί και να φύγει για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και το κύρος του όταν διαφώνησε με τον κ. Ταγματάρχη. Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει όλη την ευθύνη των αποφάσεων. Για τη δική του περίπτωση όμως και των διαφωνιών του αλλά και της δυσλειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου εξαιτίας του, επέλεξε «άλλη γραμμή», τη γραμμή της ομαδούλας. Άλλωστε η απόφαση παύσης του υποδηλώνει και τεκμηριώνει, όπως ο ίδιος λέει, τον εξαναγκασμό του Προέδρου σε παραίτηση.

-       Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές και οι αποφάσεις τους γίνονται δεκτές μόνο κατά το δοκούν.

-       Το χρέος μέλους του Δ.Σ. και μάλιστα αναπληρωτή διευθύνοντα, είναι όταν δεν κάνει διακοπές, να λέει ότι έχει κάνει προτάσεις. Από προτάσεις όμως και ιδέες «10 στον παρά». Ποιες από αυτές επικοινωνήθηκαν ; ποιες καταγράφηκαν ; ποιες υλοποιήθηκαν ; δεν απαντά.

Αυτά κι άλλα πολλά, από ένα πρώην μέλος της διοίκησης που έδειχνε συνειδητά καλοκάγαθος, που όμως ήταν συνεπής στις αποφάσεις των «ομαδαρχών» της ΕΡΤ που σαν αρπακτικά ήθελαν τη λεία τους και που για δεύτερη φορά απέδειξε μέσα από συνέντευξή του πόσο ασύμμετρη με τον ίδιο ήταν η υψηλή θέση που του προσφέρθηκε για να υπηρετήσει την κοινωνία και όχι τον «δημόσιο φορέα» κατά πώς θα ήθελε.

Οι εκ των υστέρων διαπιστώσεις, δηλώσεις, ιδέες, απόψεις αλλά κυρίως η διαστρέβλωση της αλήθειας, πράγματι δεν είναι ίδιον της αριστεράς, ακόμα κι όταν κάποιος περνάει τα εσκαμμένα και μιλά για «βρώμικες δουλειές» της πολιτείας, χωρίς να κατονομάζει ποιες και από ποιόν και χωρίς κανένα στοιχείο, σαν κοινός συκοφάντης.

Ο κ. Γρηγορίου και οι όμοιοί του είναι παρελθόν.

Εμείς τα γράφουμε και τα λέμε όταν πρέπει – στην ώρα τους. Όταν οι άλλοι είναι δυνατοί και μετέχουν και όχι κρυφά – κρυφά, στα ύπουλα, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Γιατί εμείς είμαστε στο παρόν και χτίζουμε το μέλλον για μια ΕΡΤ δημόσια, για μια ΕΡΤ στην υπηρεσία της κοινωνίας με όλες τις δομές της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)