to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πόσους «Μαρκουλάκηδες» έχει ακούσει ο πρωθυπουργός;

Φανταστείτε κάποιες άλλες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άλλους τομείς της οικονομίας, από ποιους θα έχουν υπαγορευθεί


Όταν, τον Μάρτιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαινε στην τηλεόραση για να ανακοινώσει την έναρξη του lockdown, τόνιζε πως στο εξής όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα λαμβάνονταν κατόπιν εισηγήσεων των επιστημόνων. «Ως πρωθυπουργός, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες» είχε πει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν, τον Ιούνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαζε την χώρα από τα περιοριστικά μέτρα, τόνιζε πως «η εμπειρία της Ελλάδας δίδαξε ότι όταν η Πολιτεία άκουσε τους γιατρούς και πήρε τολμηρά μέτρα, κατέκτησε και την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν πως «οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται, παίρνονται πάντα με γνώμονα τα πορίσματα της επιστήμης» και, λίγες ημέρες αργότερα, έλεγε στους μικρούς μαθητές: «θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς». Την ίδια μέρα, και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωνε τους δημοσιογράφους πως ο πρωθυπουργός, κατά την καθιερωμένη σύσκεψη που είχε το πρωί με τους ειδικούς, έδωσε εντολή να συνταχθεί ένας κατάλογος με προτεινόμενα μέτρα, ο οποίος θα πρέπει να έτοιμος μέχρι αύριο το απόγευμα. «Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας» ήταν τα λόγια του Στέλιου Πέτσα, με τα οποία περιέγραφε για μια ακόμη φορά τη στενή συνεργασία του Μαξίμου με την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και όλοι πιστέψαμε πως όσα ανακοινώθηκαν βασίζονταν στις προτάσεις των ειδικών που ο πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία δημοσίως επικαλείται. Μόνο που, όπως αποκαλύφθηκε, άλλα λέει δημοσίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα κάνει πίσω από τις κάμερες, καθώς, όπως μάθαμε, οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα που αφορούσαν τον Πολιτισμό δεν πάρθηκαν κατόπιν εισηγήσεως των επιστημόνων και των ειδικών αλλά κατόπιν επικοινωνίας του πρωθυπουργό με τον επιστήθιο φίλο του, τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Αν ισχύουν τα όσα ο ίδιος ο κ. Μαρκουλάκης «ομολόγησε» για το πώς η δική του εισήγηση υπερίσχυσε των όσων οι επιστήμονες πρότειναν στον πρωθυπουργό, φανταστείτε κάποιες άλλες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άλλους τομείς της οικονομίας, από ποιους θα έχουν υπαγορευθεί. Και τα συμπεράσματα δικά σας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)