to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 12.05.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πόσες λέξεις χρειάζεται ο Βορίδης για να καταδικάσει αστυνομική βία; (βίντεο)

Τα χαρακτηριστικά ανυπακοής είναι το σημαντικό και όχι οι καταγγελίες για αστυνομική βία για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο με αφορμή τις συγκεντρώσεις στις πλατείες.


Πόσες λέξεις χρειάζονται στον κ. Βορίδη για να καταδικάσει την αστυνομική βία; Πολλές, πάρα πολλές είναι η απάντηση και όπως ένας έμπειρος ακροδεξιός πολιτικός έστρεψε την κουβέντα δίνοντας χαρακτηριστικά «πολιτικής ανυπακοής» στις συγκεντρώσεις του νεαρόκοσμου στις πλατείες.

Πλήρη αιτιολόγηση όπως ήταν αναμενόμενη της δράσης της ΕΛΑΣ στην πλατεία της Κυψέλης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη που μίλησε για “οργανωμένη δράση αρνήσεως αναλήψεως προσωπικής ευθύνης» ενώ χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος με τον Γ. Κατρούγκαλο που τον κάλεσε να καταδικάσει αν αποδειχθεί υπερβολική αστυνομική βία. Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος θα πρέπει να τοποθετηθεί η ΕΛΑΣ για τα περιστατικά των ανθρώπων που προσήχθησαν από το σπίτι τους ή καταγγελίες για υπερβολική αστυνομική βία.

- «Αν η Αστυνομία ξεπέρασε το μέτρο το καταδικάζεται κ. Βορίδη;»

- «Επί υποθετικών ερωτημάτων δεν έχει νόημα να συζητάμε»

- «Όπου υπάρχει περίπτωση υπερβάσεως είναι σημαντικό πολιτικά να έχουμε έτοιμο το θεσμικό οπλοστάσιο προκειμένου αυτή να ελεγχθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθεί, να τιμωρηθεί».

- Δεν υπάρχει το θεσμικό οπλοστάσιο;

- Υπάρχει, βεβαίως.

- Άρα αν αποδειχθούν θα τιμωρηθούν τα αστυνομικά όργανα;

- Μου λέτε για μια κυρία που δεν γνωρίζω, ότι καταγγέλλει κάποια πράγματα…

Και τελικά απάντησε μετά από διάφορες "περικοκλάδες": «Προφανώς και αυτονοήτως» αν αποδειχθεί υπέρβαση καθήκοντας από την Αστυνομία θα καταδικάσει...

Και επανήλθε ο κ. Βορίδης λέγοντας πως «το σημαντικό δεν είναι η καταγγελία που θα ελεγχθεί αλλά κατά πόσο υπάρχουν πολιτικά χαρακτηριστικά ανυπακοής και αντιστάσεως σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Αυτό μου φαίνεται αντιδραστικό, αντικοινωνικό και απαράδεκτο…»

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε εκδήλωση του δημόσιου βίου μας είτε στην πλατεία είτε στην Εκκλησία.

Συντάκτης: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)