to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 06.10.2016

Κοινωνία

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που αποκόμισε μεγάλα κέρδη σε βάρος του ΙΚΑ

Εγκληματική οργάνωση, που κατάφερε να αποκομίσει κέρδη τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι υπάλληλοι Ι.Κ.Α, σε περιοχή της Αττικής, το ένα υπάλληλος της Βουλής και τα άλλα τέσσερα ιδιώτες.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.

Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση - νόθευση. Μετά από ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδόσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα. Αμέσως μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας, αποκομίζοντας περιουσιακό όφελος σε βάρος του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

Συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα, από τους οποίους (4) υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., υπάλληλος της Βουλής και (4) ιδιώτες

Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και (2) συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποκομίσει παράνομα τουλάχιστον (180.000) ευρώ

Για την έναρξη και σε όλα τα επιμέρους στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

 

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους τουλάχιστον (180.000) ευρώ, σε βάρος Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Συνελήφθησαν συνολικά (9) άτομα και συγκεκριμένα (4) υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε Ι.Κ.Α. που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, υπάλληλος της Βουλής και (4) ιδιώτες,

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.

 

 

Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και (2) συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση – νόθευση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και έπειτα από έρευνες, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων, διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, εξακριβώσεις και εντοπισμό εμπλεκομένων ατόμων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το έτος 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., τουλάχιστον (180.000) ευρώ.

Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον (219) παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.

Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Για την έναρξη και σε όλα τα επιμέρους στάδια της έρευνας, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνεργάστηκε στενά με τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)