to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:12 | 22.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Πώς θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank

Τα επόμενα βήματα της Attica Bank για την συγκέντρωση των 198 εκατ. ευρώ που αναζητά, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, περιέγραψε ο πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Αναφερόμενος στην Τράπεζα Αττικής και στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Ρουμελιώτης διευκρίνισε ότι πρόκειται για την πρώτη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. «Σε αυτή την φάση είχαμε σχεδιάσει να απευθυνθούμε στους υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας, κυρίως τον ΕΦΚΑ, το ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΑΠIΛΤΑΤ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών) και άλλους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις».
 
«Υπάρχει δέσμευση με τους θεσμούς το ποσοστό του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται της ευρύτερης κυβέρνησης να μειωθεί κάτω από το 50%. Σε αυτή τη φάση ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να μην ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του. Είχαμε προγραμματίσει αύξηση μέχρι 198 εκατ. ευρώ και ο ΕΦΚΑ έβαλε 70 εκατ. ευρώ για να περιορίσει το ποσοστό του», όπως είπε. 
 
Συνολικά, «συγκεντρώθηκαν 90 εκατ. ευρώ και υπολείπονται άλλα 100, που θα καλυφθούν εν μέρει από ξένους επενδυτές με τους οποίους συνεχίζουμε τις συζητήσεις (σ.τ.σ την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο έγινε συνάντηση στελεχών της τράπεζας και του κ. Ρουμελιώτη "με 4-5 ενδιαφερόμενους"), ενώ ένα άλλο μέρος θα καλυφθεί από την «δεύτερη τιτλοποίηση δανείων (μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων) ύψους 700 εκατ. ευρώ. Αυτό θα έχει όφελος μερικών εκατοντάδων εκατ. ευρώ για την τράπεζα», συνέχισε ο ίδιος.
 
«Με το κλείσιμο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης (90 εκατ. ευρώ), το κέρδος από την δεύτερη τιτλοποίηση και τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην δεύτερη αύξηση Μ/Κ που προγραμματίζεται, θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος», εκτίμησε ο κ. Ρουμελιώτης. «Αν υπάρξει μία μικρή διαφορά από τον επιδιωκόμενο στόχο των 198 εκατ. ευρώ, έχουμε πάντα την ευχέρεια με βάση το νόμο να μετατρέψουμε ένα ποσοστό των προνομιούχων μετοχών σε ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)