to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:58 | 24.09.2019

Κοινωνία

Πώς κινούνται σήμερα τα μέσα μεταφοράς

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα, Τρίτη 24/9, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην εικοσιτετράωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)

Παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας-ΣΕΕΝ) εναντίον της απόφασης της ΠΝΟ.

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ), σε ανακοίνωσή του, είχε ζητήσει από την ΠΝΟ να επανεξετάσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, στο πολυνομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ΠΝΟ. Επίσης, ανέφερε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω τουριστικής περιόδου, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των τουριστών.

Ωστόσο, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελεχών των ναυτεργατικών σωματείων, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η απόφαση της διοίκησης της ΠΝΟ που αφορά την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, από τις 06:00 μέχρι τις 06:00 της επόμενης ημέρας, για το υπό κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Στην κινητοποίηση της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)