to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 04.06.2021

Κοινωνία

Πώς θα γίνεται η προμήθεια των self tests για τον ιδιωτικό τομέα

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία τρία self test για τις υπόλοιπες 3 εβδομάδες του Ιουνίου


Τρία self test θα μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τη προσεχή Δευτέρα. Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας αυτά αφορούν στις τρεις υπόλοιπες εβδομάδες του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα self test ανά εβδομάδα για τις ημερομηνίες 7-14 Ιουνίου, 15-22 Ιουνίου και 23-30 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, κατ ‘εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες πριν τη μετάβαση του εργαζομένου στην εργασία του, κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, καθώς την ίδια ημέρα θα μπορούν να παραλάβουν τα τεστ.

«Το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του» σημειώνει το υπουργείο. Κατ ‘εξαίρεση για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία. Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται  και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

» Από 14/6/2021 έως 30/6/2021 ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία».

tags: self test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)