to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 28.08.2012

left.gr

Πολιτική

Πώς θα εξασφαλιστούν θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα χιλιάδες παιδιά που έχουν αποκλειστεί;

Κατατέθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Στρατούλη, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, σχετικά με τη μείωση των θέσεων στους Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή 31 Αυγούστου.


Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης: 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) για το σχολικό έτος 2012-2013 προσκλήθηκαν οι μητέρες δικαιούχες, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος αριθμού πρωτοκόλλου 1035 19/06/21012, να υποβάλλουν τα χαρτιά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και να επιδοτηθούν τα δίδακτρα μέσω ΕΣΠΑ.
Συνολικά υποβλήθηκαν 96.130 συνολικά αιτήσεις από τις οποίες απορρίφθηκε το 55%, παρόλο που αρχικώς είχαν εγκριθεί και διατεθεί 83.832 θέσεις από τις δημοτικές (70%) και ιδιωτικές δομές (30%). Στα τελικά όμως αποτελέσματα από τις εγκεκριμένες θέσεις που η ίδια η ΕΕΤΑΑ είχε επιλέξει, ελέγξει και εγκρίνει επιλέχθηκαν μόνο 34.693 παιδιά από τα 83.832 που θα μπορούσαν να ωφεληθούν. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν καλύπτονται και πολλές μητέρες που είχαν δηλώσει τους σταθμούς με βάση τους πίνακες των δομών που είχε αναρτήσει η ΕΕΤΑΑ μένουν χωρίς παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να εξασφαλιστούν θέσεις στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τα χιλιάδες παιδιά που έχουν αποκλειστεί ή τουλάχιστον για τις 83.832 θέσεις που είχαν αρχικά εγκριθεί και διατεθεί;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)