to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πώς το μαύρο μπλοκ των βαρόνων του ψεύδους στηρίζει τον Μητσοτάκη

Κάτω από τον καθημερινό βομβαρδισμό τους ψεύδους στον οποίο επιδίδονται οι βαρόνοι, η δημοκρατία δοκιμάζεται σκληρά.


Οι επιχειρηματικές ελίτ και ο ΣΕΒ απαιτούν, ο Μητσοτάκης εκτελεί και οι βαρόνοι της παραπληροφόρησης οργιάζουν. Κάνουν το μαύρο- άσπρο, καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας στη πληροφόρηση, συκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης των «αρίστων». Το τελευταίο διάστημα τα δίνουν όλα προκειμένου να συσκοτίσουν    τη πραγματικότητα όσον αφορά τα «κατορθώματα» του Μωυσή, τα μεγάλα σκάνδαλα που ξεπηδούν από το Μαξίμου. 


Χαρακτηριστική περίπτωση η αντιμετώπισή τους στην υπόθεση Φουρθιώτη. Κουβέντα δεν κάνουν για την ουσία της υπόθεσης, όπως ποιος αποφάσισε μισό αστυνομικό τμήμα να διατίθεται για φρούρηση του συγκεκριμένου  μάνατζερ , γιατί δεν ελέγχθηκε  ποτέ για τις απάτες του παρά μόνο κατόπιν εορτής, πως μπαινόβγαινε στα υπουργεία, γιατί και πως εντάχθηκε στη λίστα Πέτσα ενώ δεν είχε καν site,  ποιοι τον ενθάρρυναν να κάνει επί χρόνια όλα αυτά. Αντίθετα  ασχολούνται σε ποιο κελί τον έκλεισαν και τι τρώει σε αυτό. Η επιτομή του κουτσομπολιού προκειμένου να καλύψουν  την ουσία της υπόθεσης.


Αλλά η υπόθεση Φουρθιώτη δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.  Σε ένα απίστευτο μεταξύ τους συντονισμό τα περισσότερα κανάλια προστατεύουν τον Μητσοτάκη κρύβοντας μεθοδικά τις αντιλαϊκές και σκανδαλώδεις  επιλογές του:  Τις ευθύνες του για την πανδημία με τους χιλιάδες νεκρούς και τις ΜΕΘ γεμάτες,  για τον Λιγνάδη,  γιατις αλλεπάλληλες απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, για την αύξηση της αμοιβής των μετακλητών, για τα τσιμέντα στην Ακρόπολη που ρεζιλεύουν τη χώρα διεθνώς,  για τον εργασιακό αρμαγεδώννα που προωθεί, για την εκτόξευση της ανεργίας και τα χιλιάδες λουκέτα που επίκεινται. Είναι μερικά μόνο από τις επιδόσεις του Μητσοτάκη. Σε μία πρωτοφανή εκστρατεία εξαπάτησης και παραπληροφόρησης με τη βοήθεια ταγμένων στα αφεντικά  δημοσιογράφων-εκτός τιμητικών εξαιρέσεων- συκοφαντούν όσους ξεσκεπάζουν τις αθλιότητες των «αρίστων», συκοφαντούν πρώτα και κύρια την μεγάλη απειλή για τον Μωυσή: Τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Κάτω από τον καθημερινό βομβαρδισμό τους ψεύδους στον οποίο επιδίδονται οι βαρόνοι, η δημοκρατία δοκιμάζεται σκληρά. Ας είναι σίγουρο ότι παρά την κατακρήμνιση της αξιοπιστίας τους όσο αφορά τα δελτία ειδήσεων, η εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών θα ενταθεί. Αγκαλιά με τους περισσότερους δημοσκόπους θα προσπαθούν όχι να καταγράφουν αλλά να διαμορφώνουν εκλογικές τάσεις. Άλλωστε έχουν καλύψει τα νότα τους από κάθε ελεγκτική αρχή όπως το ΕΣΡ που δια της σιωπής του τους ενθαρρύνει.


Θα συνεχίσουν λοιπόν οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης  την προπαγάνδα υπέρ του Μητσοτάκη που προηγούμενο δεν έχει από τη μεταπολίτευση. Η μόνη απάντηση που θα εξουδετερώσει  τα ψέματα που εκπέμπουν καθημερινά είναι το διαδίκτυο και κυρίως το άνοιγμα των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η επαφή με τους πολίτες, όπως παλαιότερα, «πόρτα-πόρτα». Μαγικά όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)