to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πώς και πότε θα ξαναλειτουργήσει η πλατφόρμα για την ένταξη στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Τουλάχιστον 40.000 νοικοκυριά θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον σύμφωνα με το υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά σημείωσε πως για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε η πλατφόρμα να ξαναλειτουργήσει στις 19 Μαρτίου και σε 3 διαδοχικές φάσεις.


Ο κ. Σταθάκης σημείωσε αρχικά πως με βάση τα στοιχεία του υπουργείου 17.000 νοικοκυριά είχαν εκδόσει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Άρα θα περιμέναμε μια ροή στην πλατφόρμα αυτής της τάξης (σ.σ. 17.000)... εντούτοις μεταξύ του διαστήματος 9-11 είχαμε 1,5 εκατ. εισόδους», συμπλήρωσε. Το ενδιαφέρον όμως αυτό επεσήμανε, πως δυστυχώς δεν ήταν πραγματικό,  επειδή εντοπιστήκαν 60 κόμβοι που έστελναν με αυτόματο σύστημα 5.000 εισόδους διαδοχικά...».
 
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ακόμα πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν ήταν σαμποτάζ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ζητήθηκε από τον ΟΤΕ να αποσταλούν οι διευθύνσεις IP. «Μετά τις 11 ομαλοποιήθηκε το σύστημα, αλλά επειδή αρκετός κόσμος είχε ταλαιπωρηθεί αποφασίσαμε να ¨παγώσουμε¨ τη λειτουργία του», είπε καταλήγοντας. 
 
Σύμφωνα με τον υπουργείο, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με την παρακάτω σειρά:
 
- Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
 
- Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
 
- Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.
 
Υπενθυμίζεται πως ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ, Βασική διαφορά με το προηγούμενο πρόγραμμα είναι ότι το νέο εισάγει επτά εισοδηματικές κατηγορίες με την επιχορήγηση να κυμαίνεται από το 25% έως το 70%. Να σημειωθεί ακόμα, πως επιλέξιμες κατοικίες είναι όσες αποτελούν κύρια κατοικία, ενώ σε ό, τι αφορά τις πολυκατοικίες ο εκπρόσωπος της θα πρέπει να υποβάλλει ένα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για όλη την πολυκατοικία. Όσοι όμως δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλύπτουν με δικά τους έξοδα παρεμβάσεις, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)