to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 30.01.2015

Διεθνή

Πορτογαλική και ισπανική κυβέρνηση διαφωνούν με την ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος

Τοποθέτηση υπέρ της λιτότητας και εις βάρος των λαών τους από την ισπανική και την πορτογαλική κυβέρνηση - Αντίθετες στην ελληνική επιδίωξη μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, στην οποία θα μπορούσε να συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εμφανίζονται οι δύο χώρες του ευρωπαϊκού νότου


Οι δύο χώρες, με δηλώσεις κορυφαίων εκπροσώπων τους, στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα, ζητώντας της να σταματήσει τα αιτήματα για διεθνή διάσκεψη και να μην έρθει σε ρήξη με την Ευρωζώνη.


Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσους Κοέλιο μιλώντας στο πορτογαλικό κοινοβούλιο ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι δεν θα υποστηρίξει καμία διάσκεψη στην οποία θα προταθεί για μείωση ή αναδιάρθρωση χρέους στο όνομα της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών.

«Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία αλλά και η Ισπανία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και συνεχίζουν να το πράττουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουμε τρόμο σε επενδυτές με ένα συνέδριο που θα ασχοληθεί με διαγραφή χρέους στην Ε.Ε. Μπορεί να έχουμε υψηλό χρέος, αλλά είναι βιώσιμο», πρόσθεσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.

Ανάλογη ήταν και η στάση του Αλβάρο Ναδά, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στη Μαδρίτη.

«Αν η Ελλάδα δεν προκαλέσει την Ε.Ε. δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν την προκαλέσει θα υπάρξουν προβλήματα και μάλιστα σε κάθε μέτωπο», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή ο ισπανός υφυπουργός οικονομικών, Ινίγκο Φερνάντες Ντε Μέσα, ανέφερε με νόημα ότι η Ισπανία χρηματοδότησε το ελληνικό πρόγραμμα με 26 δισ. ευρώ, καλώντας την Ελλάδα να συμφωνήσει το συντομότερο δυνατό με την τρόικα.

Με πληροφορίες από thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)