to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 18.02.2020

Διεθνή

Πορτογαλία: Ο Ιατρικός σύλλογος συντάσσεται με την Καθολική Εκκλησία κατά της νομιμοποίησης της ευθανασίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος στην Πορτογαλία τάχθηκε ενάντια στις προτάσεις του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση της ευθανασίας, το οποίο θα συζητηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, στο Κοινοβούλιο της χώρας, τασσόμενος στο πλευρό των πολέμιων του νόμου με προεξάρχουσα την Καθολική Εκκλησία.


"Δεν είμαστε σύμφωνοι διότι αυτό αντίκειται στην ιατρική πρακτική και παραβιάζει τους κώδικες δεοντολογίας του Ιατρικού Συλλόγου. Οι γιατροί μαθαίνουν να φροντίζουν τους ασθενείς τους και να τους σώζουν τη ζωή. Δεν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διαδικασίες που οδηγούν στον θάνατό τους", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιγκέλ Γκιμαράες χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

Το Κοινοβούλιο της χώρας την Πέμπτη θα εξετάσει πέντε κείμενα νομοσχεδίων για την ευθανασία, με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει καταθέσει το ένα εξ αυτών. Τον Μάιο του 2018 το Κοινοβούλιο είχε απορρίψει με μικρή πλειοψηφία πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και η τύχη του νέου νομοσχεδίου είναι άδηλη και στην παρούσα συζήτηση, καθώς οι βουλευτές των Σοσιαλιστών και της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι βαθιά διχασμένοι αναφορικά με τις διατάξεις του.

Η Καθολική Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή στην Πορτογαλία, έχει αποδυθεί σε μία εκστρατεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ευθανασία, πασχίζοντας να κινητοποιήσει επίσης και μέλη άλλων θρησκευτικών δογμάτων. Αντίθετα από το 2018, οι επίσκοποι αυτή τη φορά υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών θα απορρίψει το νομοσχέδιο. Μολαταύτα, το ενδεχόμενο τούτο είναι μάλλον αβέβαιο πως θα τύχει υποστήριξης στο Κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)