to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 14.10.2020

Διεθνή

Πορτογαλία: Αυστηρότερα μέτρα σε ισχύ από την Πέμπτη

Αυστηρότερα μέτρα θα υιοθετηθούν στην Πορτογαλία από αύριο Πέμπτη και μετά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ άλλων περιορισμοί στις συναθροίσεις και βαρύτερες ποινές για επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανονισμούς.


«Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν κουραστεί από τους περιορισμούς», δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα.

«Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι νέοι, έχουν μια ψευδή αντίληψη ότι οι κίνδυνοι από την Covid-19 είναι μικρότεροι για εκείνους. Όμως, αυτή η αντίληψη είναι μια ψευδαίσθηση. Η Covid-19 ενέχει τον τεράστιο κίνδυνο της μετάδοσης σε άλλους», τόνισε.

Από αύριο Πέμπτη, οι συναθροίσεις θα περιορίζονται στους πέντε ανθρώπους. Σε γάμους και βαπτίσεις θα μπορούν να παραστούν το μέγιστο 50 άνθρωποι, ενώ τα πάρτι στα πανεπιστήμια θα απαγορεύονται.

Τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα διπλασιαστούν από τα 5.000 ευρώ το μέγιστο σε 10.000 ευρώ το μέγιστο.

Ο Κόστα θα καταθέσει, επιπλέον, πρόταση ενώπιον του κοινοβουλίου που θα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα επικρατεί συνωστισμός όπως και τη χρήση της κυβερνητικής εφαρμογής εντοπισμού StayAway Covid για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δεν φοβάται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς εάν η διασπορά της νόσου δεν επιβραδυνθεί, προειδοποίησε ο Κόστα.

«Δεν θα απαγορεύσουμε σε δύο συζύγους να φιληθούν», είπε αστειευόμενος ο Κόστα.

«Το καθήκον που έχουμε είναι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, όμως το αδιαμφισβήτητο καθήκον που έχουμε είναι να προστατεύσουμε τους άλλους».

Η Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκους, αρχικά επιδοκιμάστηκε για την ταχεία αντίδρασή της στην πανδημία, καταγράφοντας 90.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.110 θανάτους.

Όμως, η χώρα ανακοίνωσε πάνω από 1000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο την περασμένη εβδομάδα και το Σάββατο κατέγραψε ρεκόρ με 1.646 μολύνσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)