to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 01.01.2013

left.gr

Διεθνή

Πορτογαλία: απεργίες στα μέσα μεταφοράς, ενάντια στη λιτότητα

Σημαντική αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στον τομέα των μεταφορών στην Πορτογαλία εξαιτίας των εκτεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στους νέους εργασιακούς κανονισμούς, οι οποίοι θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στους μισθούς τους, σύμφωνα με τις εργατικές ενώσεις.



Κύρια προβλήματα από τις κινητοποιήσεις αντιμετωπίζουν οι σιδηρόδρομοι, τα λεωφορεία και τα θαλάσσια προθμεία στη Λισσαβόνα, καθώς και η μεταφορά εμπορευμάτων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των σιδηροδρομικών, οι οποίοι σε τακτική βάση από τον περασμένο Ιούνιο οργανώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις, και οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών ξεκίνησαν διαμαρτυρία, κυρίως για τα νέα εργασιακά μέτρα, που υιοθέτησε η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τους διεθνείς πιστωτές της τον Μάιο του 2011.

Οι εργατικές ενώσει αντιτίθενται στην εφαρμογή των νέων κανονισμών, οι οποίοι βασικά επιτάσσουν μειώσεις στις αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση και για την εργασία κατά τις αργίες.

Οι κινητοποιήσεις, και η αναστάτωση, στις συγκοινωνίες αναμένονται να συνεχισθούν και κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως η κυκλοφορία των συρμών θα αντιμετωπίσει δυσκολίες «ιδίως κατά τις πρωϊνές ώρες» και πως κανένα «εναλλακτικό μέσον εξυπηρέτησης δεν προβλέπεται να λειτουργήσει».

Τους τελευταίους μήνες έχει κορυφωθεί η κοινωνική αγανάκτηση στην Πορτογαλία εξαιτίας των μέτρων αυστηρότατης λιτότητας που δρομολόγησε η κυβέρνηση. Ο νέος προϋπολογισμός, που περιλαμβάνει τα αυστηρότερα δημοσιονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας, θα αρχίσει να τίθεται εν ισχύι από αύριο.

ΓΒΔ

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ


Frugal New Year celebrations


Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Πορτογαλία, με τη σημείωση ότι 96% των πορτογάλων προτίμησε να μείνει σπίτι αντί να νοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας

Πολύ οικείο ακούγεται...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)