to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:02 | 12.09.2014

Διεθνή

Ποροσένκο: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δείχνουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο χαιρέτισε σήμερα τον νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας που έθεσε νωρίτερα σε εφαρμογή η ΕΕ και δήλωσε ότι αυτές υπογραμμίζουν τον βαθμό της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στη χώρα του σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τη Μόσχα και τους φιλορώσους αυτονομιστές.



Ο  Ποροσένκο δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην ουκρανική κρίση, ενώ επανέλαβε και την υποστήριξή του για μερική αποκέντρωση εξουσιών στις περιφέρειες.

"Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση...Για να παραμείνει ενωμένη η χώρα χρειαζόμαστε κάποια αποκέντρωση εξουσιών", δήλωσε ο Ποροσένκο και πρόσθεσε ότι τα κομβικής σημασίας ζητήματα της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης.
Νωρίτερα σήμερα, οι νέες κυρώσεις της 28μελούς ΕΕ δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στον Ιγκόρ Λεμπέντεφ, αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, τον Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, εθνικιστή πολιτικό, και αριθμό ηγετών των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία -- αξιωματούχους στο Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και την Κριμαία.

"Ποτέ μου μέχρι σήμερα δεν ένιωσα τόσο μεγάλη αλληλεγγύη. Αισθάνομαι πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας", είπε ο Ποροσένκο σε διάσκεψη στο Κίεβο κι επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις για υποστήριξη που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Ο ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι ευελπιστεί πως η ουκρανική βουλή και το ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσουν να συγχρονιστούν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα ψηφοφορίας επί της νομοθετικής συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Κιέβου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)