to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:12 | 06.12.2014

Κοινωνία

Πορείες 6 Δεκέμβρη 2014: Ενημερώσεις από Μυτιλήνη, Βέροια, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλο, Καλαμάτα κ.ά.

Αστυνομική εισβολή των ΜΑΤ στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με 23 προσαγωγές - Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Ηράκλειο - Διαδηλώσεις σε όλη την Κρήτη - Συγκρούσεις και στη Βέροια - Χρήση χημικών σε Γιάννενα και Καλαμάτα


Διαβάστε ακόμα για όσα έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα (κι εδώ) - Xρήση χημικών έκανε η αστυνομία και σε Γιάννενα και Καλαμάτα απέναντι στους διαδηλωτές που κατέβηκαν να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον Ν. Ρωμανό

Μυτιλήνη: Σύμφωνα με πληροφορίες τις 23 άγγιξαν οι προσαγωγές. Στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης κατέφυγαν οι διαδηλωτές. Ο Αντιδημαρχος Λέσβου κατήγγειλε πριν λίγο στους 105.5 Στο Κόκκινο την αστυνομικη βία και τη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κόσμος να αναπνεύσει. Μάλιστα δήλωσε πως θα προτείνει στο Δήμαρχο να προβούν σε μηνύσεις.

Τελευταία ενημέρωση για Μυτιλήνη: 

 

22:24: Καταγγελία στο Κόκκινο 105,5 πως νωρίτερα αστυνομικοί στη Μυτιλήνη πέταξαν φοιτήτρια στη θάλασσα και στη συνέχεια την έβγαλαν και την προσήγαγαν.

22:21: Αποχώρησε η αστυνομία από το δημοτικό  θέατρο της Μυτιλήνης. Οι διαδηλωτές παραμένουν εντός του κτιρίου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και οι 23 προσαχθέντες.

 

Βέροια:  Συγκρούσεις στην πόλη της Βέροιας ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία κοντά στο δημαρχείο. Όπως αναφέρει το laikoyra.gr η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Βέροιας (ενημέρωση κατά τις 9 το βράδυ)

Καλαμάτα: Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια της πορείας, που πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και σε ένδειξη στήριξης στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Η αντιφασιστική κίνηση και άλλες αριστερές οργανώσεις, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην συνέχεια διακόσια πενήντα περίπου άτομα έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Κατά την επιστροφή της πορείας, περνώντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ομάδα νεαρών άρχισε να πετά πέτρες προς τα γραφεία και φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο σημείο, έκανε χρήση δακρυγόνων κι έριξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

 

Κρήτη: Συγκρούσεις στο Ηράκλειο, κατειλημμένα δημαρχεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

 Πολυπληθείς συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις μεγάλες πόλεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης με αφορμή την συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. 

Στο Ηράκλειο από την έναρξη της πορείας διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς ενώ φωτιά μπήκε και σε καφετέρια στα Λιοντάρια. Στα Χανιά δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια που έλαβαν σύντομα τέλος ενώ και σε Ρέθυμνο και Σητεία οι συγκεντρώσεις ήταν ως επι το πλείστον ειρηνικές. (πληροφορίες από flashnews.gr)

Για περίπου μισή ώρα μετά την πορεία στο κέντρο των Χανίων επικράτησε αναστάτωση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.

 

Χανιά, αναλυτικά:  Η πυροσβεστική έσβησε τις μικρές εστίες φωτιάς που είχαν δημιουργηθεί στους κάδους των απορριμμάτων που είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αγοράς στο κέντρο της πόλης και ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βόλος: Συγκρούσεις με την αστυνομία

Συγκρούσεις με την αστυνομία και στο Βόλο, με φλεγόμενα οδοφράγματα και χημικά από την πλευρά της αστυνομίας

Συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών, που έχουν στήσει οδοφράγματα στην λεωφόρο Δημητριάδος, σημειώνονταν ως λίγο πριν τις 10 στο κέντρο του Βόλου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων και τους νεαρούς να πετούν πέτρες. (πηγές: e-volos.gr, thessalianews)

* * *

Δείτε ακόμα:

 
Mια φωτογραφία, χίλιες λέξεις, οι εξής τέσσερις: αστυνομική βία και αυθαιρεσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)