to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 07.03.2015

Κοινωνία

Πορεία στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών της Κορίνθου (φωτογραφίες)

Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης και το κλείσιμο «εδώ και τώρα» όλων των στρατοπέδων κράτησης


Φωτογραφίες- ενημέρωση από την πορεία, από τον @dromografos:

15:00 Μια επιτροπή 5 ατόμων θα μπει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

14:45 Ένταση και χρήση χημικών από την αστυνομία, έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Νωρίτερα, η πορεία προς το στρατόπεδο κράτησης:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η σχετική ανακοίνωση:

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας και γνωρίζοντας πως η παρουσία του κινήματος στο δρόμο είναι πάντοτε καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις, καλούμε:

 · Το Σάββατο 07/03 και ώρα 1μ.μ. σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη)  και πορεία προς το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Κορίνθου.

 Αναχώρηση από την Αθήνα για Κόρινθο με πούλμαν στις 11:30π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων).

 Δήλωση συμμετοχής: Στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 210 3813928 (4-8μ.μ.)

 ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!!!

 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ 

 • Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης

 • Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

 Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Παρατίθεται και το δελτίο Τύπου για την παρέμβαση στην Αμυγδαλέζα (21/02) και νέο κάλεσμα για τις πορείες στα στρατόπεδά συγκέντρωσης του Ελληνικού και της Κορίνθου:

Το Σάββατο 21-2-2015 έπειτα από το κάλεσμα (της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, βρεθήκαμε στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας μαζί με πλήθος κόσμου και συλλογικοτήτων, να δηλώσουμε ρητά για άλλη μία φορά πως θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων και το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κράτηση προσφύγων και μεταναστών συνιστά ένα γεγονός που περιλαμβάνει δεκάδες κέντρα κράτησης και εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα, και περικλείει χιλιάδες κρατουμένους. Τις τελευταίες μέρες όμως, το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας απέκτησε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μετά και από τους δύο θανάτους που συνέβησαν εντός του αλλά και την εντεινόμενη αναφορά του στο δημόσιο διάλογο, με την παρουσία μας να κρίνεται επιτακτική, ανεξάρτητα από τις όποιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εξαγγελίες.

Η πολιτική μας στάση και συνέπεια δεν μας άφηνε ποτέ, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, το περιθώριο να αναμένουμε με παθητικούς όρους την υλοποίηση των αιτημάτων που είχαν ανακύψει από την μέχρι τώρα δραστηριοποίησή μας. Αντιθέτως, η διαρκής παρέμβαση μας και το άνοιγμα στην κοινωνία, αποτέλεσαν και αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του αγώνα μας για την ανάδειξη και τη δημοσιοποίηση της διαμάχης γύρω από το ζήτημα των στρατοπέδων με κινηματικούς όρους, τοποθετώντας το στην πολιτική ατζέντα ως ένα από τα κεντρικά διακυβεύματα της σημερινής σύγκρουσης. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαμε ούτε στιγμή να μην κρατήσουμε αυτήν την ανυποχώρητη στάση αψηφώντας και παρακάμπτοντας τους αγώνες και τις προσπάθειες του κινήματος όλων των τελευταίων ετών με στόχο την τυφλή ανάθεση όσων μας αφορούν σε οποιαδήποτε εξουσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε στο εν λόγω στρατόπεδο περνώντας από την κεντρική πύλη και φτάνοντας μέχρι το σημείο όπου κρατούνται οι μετανάστες. Γι άλλη μια φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πάγια τακτική του κράτους απέναντι στις μετωπικές διεκδικήσεις της κοινωνίας: την καταστολή και τις δυνάμεις της που με τον γνωστό τους τρόπο (χημικά) προσπάθησαν να σπάσουν την επαφή μας με τους εγκλείστους και να επιβάλλουν εκ νέου τον διαχωρισμό μας μαζί τους.

Είναι γνωστή και δεδομένη σε όλους μας πλέον η διάχυτη λειτουργία φασιστικών και νεοναζιστικών θυλάκων στους κόλπους της αστυνομίας, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μεταθέτουμε την προσοχή μας από το επίδικο της σύγκρουσης που ήταν άλλωστε και ο λόγος της παρέμβασής μας, που δεν είναι άλλος από το βασανιστικό εγκλεισμό των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκονται οι ζωές αυτές.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας και γνωρίζοντας πως η παρουσία του κινήματος στο δρόμο είναι πάντοτε καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις, καλούμε:

• Το Σάββατο 07/03 και ώρα 1μ.μ. σε συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη) και πορεία προς το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης της Κορίνθου.

Αναχώρηση από την Αθήνα για Κόρινθο με πούλμαν στις 11:30π.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων).

Δήλωση συμμετοχή: 

Στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 210 3813928 (4-8μ.μ.)

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΝΕΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!!!

• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης

• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)