to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 17.10.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια σε διάταξη του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου (βίντεο)

Αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να «προχωρήσει στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα»


Με κεντρικό σύνθημα «ΟΤΑ για τους δημότες και όχι για τους ιδιώτες», η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις ενάντια σε διάταξη του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας, η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι «κρύφτηκαν και αρνήθηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να ακούσουν τα αιτήματα τους». Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου. Για το Σαββατοκύριακο, επίσης, έχει αποφασιστεί αποχή των εργαζομένων στους ΟΤΑ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία.

Στην ΠΟΕ- ΟΤΑ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνο Σκουρλέτη, θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, στις 10 πμ, με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων  – Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα).

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, το οποίο περιέχει διατάξεις που ανοίγουν τον δρόμο στην χωρίς όρους και προϋποθέσεις ανάθεση σε ιδιώτες κρίσιμων, ανταποδοτικών και μη, υπηρεσιών των δήμων, όπως η καθαριότητα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)