to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 02.04.2018

Διεθνή

Πορεία στη Γερμανία για την απελευθέρωση του Πουτζντεμόν

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διαδήλωσαν χθες Κυριακή στο Βερολίνο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της ισπανικής επαρχίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία.


Οι διαδηλωτές --300 σύμφωνα με την αστυνομία, 400 με 500 σύμφωνα με τους διοργανωτές—πραγματοποίησαν πορεία από την Πύλη του Βρανδεμβούργου ως το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από έκκληση της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Κάποιοι κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Απελευθερώστε τον Πουτζντεμόν και τους Καταλανούς πολιτικούς κρατούμενους», και «Η Ισπανία δεν είναι δημοκρατία», ή κρατούσαν καταλανικές σημαίες.

«Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι απλό: απελευθερώστε τους εκλεγμένους Καταλανούς πολιτικούς», δήλωσε η 34χρονη Μόνικα Ζάντιβαρ, σύμφωνα με την οποία η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να επιτεθεί στους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση.

«Κατά τη γνώμη μου αφορά τη δημοκρατία στην Ισπανία», τόνισε.

Ο Πουτζντεμόν κρατείται στην Νόιμίνστερ και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου του Κιέλου για το αν θα εκδοθεί στην Ισπανία. Η γερμανική δικαιοσύνη έχει περιθώριο 60 ημερών για να αποφασίσει.

Χθες ο Καταλανός πρώην πρόεδρος απηύθυνε ηχογραφημένο μήνυμα στους υποστηρικτές του από τη φυλακή όπου κρατείται καλώντας τους «να μην εφησυχάζετε έναντι σε ένα κράτος που συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο με αυταρχικό τρόπο».

Το μήνυμα αυτό ηχογραφήθηκε από τον Ντίτερ Ντεμ, έναν Γερμανό βουλευτή του αριστερού κόμματος Die Linke που επισκέφθηκε τον Καταλανό πολιτικό στη φυλακή.

«Θα ήθελα να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε όπως είμαστε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ», τόνισε ο Πουτζντεμόν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)