to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:06 | 16.03.2019

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (ενημέρωση)

Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.


Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος

Ολοκληρώθηκε με μαζική συμμετοχή το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας. Αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη», του δήμου Αθηναίων, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βικτωρίας και στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 10 άτομα, περιλαμβάνεται η Anneta Kavadia, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

 1 άτομο, χαμογελάει, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

Με κεντρικό σύνθημα «ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές πόλεις στους πρόσφυγες», οι διαδηλωτές θέλησαν να στείλουν δυναμικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

 1 άτομο, χαμογελάει

Όπως αναφέρουν οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «απαιτούν», μεταξύ άλλων, «να ανοίξουν τα σύνορα, να μετακινούνται ελεύθερα οι πρόσφυγες από τα νησιά προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη. Να αποκτήσουν άσυλο και στέγη βάζοντας τέλος στον αποκλεισμό στα στρατόπεδα και στις απελάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση και η ΕΕ», καθώς επίσης ζητούν τη «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, και ίσα δικαιώματα για όλους».

 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Περισσότερες φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από το σημερινό συλλαλητήριο:

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Τα καλέσματα

Συγκεκριμένα, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού καλεί στις παρακάτω συγκεντρώσεις:

 
1. Το Σάββατο 16 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας στο ενωτικό κάλεσμα που απευθύνουν 11 συλλογικότητες του αντιρατσιστικού κινήματος, μεταναστευτικών και προσφυγικών συλλογικοτήτων, χώρων στέγασης και εργατικών σωματείων. Θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ στην Βασιλίσσης Σοφίας.
 
2. Την Παρασκευή 22 Μάρτη στις 9 το πρωί στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας) όπου αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην δίκη για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουγκμάν.
Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, όπου η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ακροδεξιά και ο νεοναζισμός θεριεύουν, επιβάλλεται η δική μας ενωτική και μαχητική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα. 
 
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων/μεταναστών και η αποφασιστική καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων σε όλες τις δίκες αποτελούν για μας τις πιο άμεσες προτεραιότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. 
 
 text

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (2 μ.μ., Ομόνοια):

Στην κινητοποίηση καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «στεκόμαστε ενωμένοι και ενωμένες απέναντι στο φάντασμα του φασισμού που πλανιέται πάνω από Ευρώπη και Αμερική. Αύριο στεκόμαστε απέναντι στη λογική μιας Ευρώπης - φρούριο που θα αποκλείει ανθρώπους ανάλογα το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τις σεξουαλικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αύριο συμμετέχουμε και διεκδικούμε ένα μέλλον που θα οικοδομείται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων».
 

Στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί η ΚΕΕΡΦΑ

Στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί η ΚΕΕΡΦΑ θέτοντας 10 λόγους «για ξεσηκωμό το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού» τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)