to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 23.12.2019

Κοινωνία

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στο Κουκάκι στις 6μμ

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στο Κουκάκι καλεί η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ σήμερα στις18:00, Παιδική Χαρά, Κουκάκι


To κάλεσμα:

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου το Κράτος, σε ένα κρεσέντο καταστολής και συνεχίζοντας πιστά το δόγμα «Νόμος και τάξη», εκκένωσε τα τρία σπίτια της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου. Οι γειτονιές μας εκείνο το πρωινό γέμισαν απο κάθε είδους μπάτσο. Δεκάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ θύμιζαν στρατό κατοχής και ως τέτοιος συμπεριφέρθηκαν. Απέκλεισαν τους δρόμους γύρω απ’ τα σπίτια, δεν άφηναν τους μόνιμους κάτοικους να κινηθούν ελεύθερα, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά, προκάλεσαν φόβο στα παιδιά που πήγαιναν το πρωί στο σχολείο της γειτονιάς. Ζητούσαν ταυτότητες για εξακρίβωση στοιχείων στον αλληλέγγυο κόσμο που κατέφθανε, προσήγαγαν με το «έτσι θέλω» 5 αλληλέγγυους και δεν άφησαν ποτέ τους υπόλοιπους να πλησιάσουν τις καταλήψεις. Στην κατάληψη της Ματρόζου 45, μετά τη σθεναρή αντίσταση των καταληψιών, οι μπάτσοι αφού δε βρήκαν τους καταληψίες, μπήκαν αυταρχικά και χωρίς την έγκριση των ενοίκων στο γειτονικό σπίτι της κατάληψης και δεν δίστασαν –πέρα από το να χτυπήσουν άγρια τους κατοίκους και να τους συλλάβουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι– να κατασκευάσουν ανυπόστατες κατηγορίες περί συμμετοχής τους στην Κατάληψη. Στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών σε κλειστό χώρο, και έτρεξαν να τις βαφτίσουν «ελαστικές μπάλες», λες και αυτό θα μείωνε τον πόνο και τους μώλωπες στα σώματα των καταληψιών.

Σύμμαχοι – και ίσως συνδιοργανωτές του μακιαβελικού αυτού σχεδίου – ήταν τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έφτασαν έξω απ’ τα κτήρια των καταλήψεων πριν ακόμα απ’ τα ΜΑΤ και έστησαν ένα πανηγυράκι παραπληροφόρησης και κίτρινου τύπου. Έσπευσαν να μας ενημερώσουν για το «σκληρό» προφίλ των καταληψιών, αλλά απέκρυψαν το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας γείτονας που να στήριξε ανοιχτά τους μπάτσους. Αντιθέτως, υπήρξαν φωνές αντίδρασης ενάντια στις κατασταλτικές δυνάμεις και τις γκεμπελικές ορδές των ΜΜΕ.

Στις γειτονιές των Πετραλώνων, Θησείου και Κουκακίου ξέρουμε πολύ καλά ότι οι καταλήψεις δεν είναι μέρος του προβλήματος. Μέρη του προβλήματος είναι αυτοί που αποζητούν τον εξευγενισμό, ώστε να μπορέσουν να αισχροκερδήσουν πάνω στις ζωές μας. Αυτοί που έκαναν τις γειτονιές μας διασκεδαστήρια και που μας διώχνουν απ’ τα σπίτια μας γιατί τα πορτοφόλια μας δεν είναι όσο βαριά χρειάζεται ώστε να καλύψουν τις ανθρωποφαγικές τους απαιτήσεις. Μέρη του προβλήματος είναι οι εξωφρενικές αυξήσεις των ενοικίων, είναι οι τράπεζες και το κράτος που μας παίρνουν τα σπίτια.

Οι καταλήψεις είναι κομμάτι της απάντησης. Της απάντησης των από τα κάτω, της δικής μας απάντησης. Σε ένα κόσμο που το κέρδος είναι πάνω απ’ όλα, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την αντίσταση, την αυτοοργάνωση. Σε μια κοινωνία που σέβεται περισσότερο την ιδιοκτησία από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταλαμβάνουμε άδεια κτήρια για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για στέγαση, ψυχαγωγία, και κοινωνικοποίηση. Δημιουργούμε κοινωνικές δομές και παρεμβαίνουμε στις γειτονιές μας.

Καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00. Σημείο προσυγκέντρωσης η Παιδική Χαρά στο Κουκάκι.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα! Όλα τώρα αρχίζουν!

Κάτω τα ξερά σας απ’ την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου!

Αλληλεγγύη στους συλλεφθέντες και τις συλληφθείσες της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου!

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις!

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά!

Κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)