to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 01.02.2023

Πολιτική

Πόπη Τσαπανίδου: Δεν μπορεί να συνεχίζει να κυβερνά κάποιος που παρακολουθούσε τη μισή χώρα

«Μια κυβέρνηση που έχει παρακολουθήσει τη μισή χώρα, δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει να κυβερνά», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας στο Ναυτεμπορική TV, ενώ μιλώντας στον Παραπολιτικά FM τόνισε πως «οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια αν δεν δοθούν απαντήσεις για το θέμα των υποκλοπών. Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές»


«Γι’ αυτό ζητάμε άμεσα τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό, το λιγότερο εντός τριών εβδομάδων με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου και σημείωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει τεράστια σημασία για ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο για όσους έχουν πέσει θύματα των παρακολουθήσεων. «Οι βουλευτές της ΝΔ, με τη στήριξή τους στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, ουσιαστικά “πήραν πάνω τους” το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και από σκάνδαλο Μητσοτάκη το έκαναν σκάνδαλο ολόκληρης της παράταξης», υπογράμμισε, και πρόσθεσε: «Οι ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν το επόμενο λογικό βήμα».

Απαντώντας στην κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέφερε: «η αποχή από τις διαδικασίες των ψηφοφοριών στη Βουλή είναι ένα δικαίωμα που μπορούμε να ασκήσουμε, το είχε κάνει και η ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές του 2019». «Ο κ. Οικονόμου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Εμείς επικαλούμαστε τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και ζητάμε να έρθουν στο φως όλα αυτά που πλήττουν τη Δημοκρατία. Ο κ. Οικονόμου και η κυβέρνηση είναι εκείνοι που οφείλουν απαντήσεις», δήλωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημείωσε: «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και κρίνεται και από τους πολίτες και από την ίδια την Ιστορία». «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για συμπεριφερθούμε σαν να μην έγινε τίποτα. Υπάρχει πλέον ένα προϊόν από τις υποκλοπές, το οποίο κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται, ποιος το έχει, ποιος το χρησιμοποιεί, πώς αυτό μπορεί να “αξιοποιηθεί” στο μέλλον», τόνισε.

«Όταν για έξι πρόσωπα, που κατέχουν υψηλότατα αξιώματα στο κράτος, έχει αποδειχθεί πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο από την ΑΔΑΕ, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους, αυτό μας δείχνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα που δεν ξέρουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει. Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο αυτοί, αν υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν αποκαλυφθεί», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που τέθηκαν υπό παρακολούθηση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν θύματα εκβιασμών.

«Μπορεί μέσα από τις παρακολουθήσεις κάποιοι να επιχειρούν να επηρεάσουν τη ροή του χρήματος, να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή μας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε: «στόχος μας είναι η νίκη στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα εμπιστευθεί το πρόγραμμα που του επικοινωνούμε». «Με τη νίκη στις εκλογές ως βάση, θα μπορέσουμε να κινηθούμε στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας», είπε.

«Βλέπουμε τους πολίτες να ζουν όλο και δυσκολότερα μέσα στις συνθήκες της ακρίβειας, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο με τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Έχουμε πλέον συνηθίσει να ζούμε με pass, με κουπόνια στην πραγματικότητα», δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη σκληρή κριτική που ασκούσε η ΝΔ όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε επιδόματα για τους ευάλωτους.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις στην ενέργεια, εξήγησε: «οι λογαριασμοί είναι πλέον τόσο ψηλά που καμία τέτοια επιδότηση δεν φτάνει πραγματικά να ανακουφίσει τους πολίτες, είναι απλά “μια τρύπα στο νερό”». «Το θέμα όμως είναι να μπορέσεις να μειώσεις τους λογαριασμούς. Κλείσαμε τον Ιανουάριο με την Ελλάδα να πληρώνει την ακριβότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη κι όλα αυτά τη στιγμή που η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει πολύ. Η αισχροκέρδεια είναι πλέον κάτι που βιώνουν όλοι οι πολίτες», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερθείσα στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επισήμανε: «στο πεδίο της ενέργειας, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα η εισαγωγή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, αν το κράτος ανακτούσε τον έλεγχο στη ΔΕΗ και έμπαινε ένα τέτοιο πλαφόν στην αγορά ενέργειας, θα μπορούσαμε κατευθείαν να πάμε σε μια κανονική κατάσταση στις τιμές». «Χρειάζεται επίσης μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και η μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ακρίβεια στα τρόφιμα», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια αν δεν δοθούν απαντήσεις για το θέμα των υποκλοπών – Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τί έκανε με τις παρακολουθήσεις, πώς το έκανε και γιατί συνεχίζει να κάνει όσα κάνει χωρίς να δίνει απαντήσεις. Το πρόβλημα των υποκλοπών είναι τόσο σοβαρό, που δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να δοθούν απαντήσεις», τόνισε εξάλλου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την ουσία του θέματος.

"Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιδρά σε όσα συμβαίνουν ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Με συγχωρείτε αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια έτσι. Διότι από τη μία έχουμε παρακολουθήσεις και υποκλοπές, και από την άλλη μια κυβέρνηση που αντί να δίνει απαντήσεις, ρίχνει λάσπες", υπογράμμισε. "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε ό,τι μπορούσε για να γνωρίζει ο λαός και να κρατήσει ζωντανό το θέμα των παρακολουθήσεων, τώρα όμως είναι η ώρα να αποφασίσει ο κόσμος", είπε στη συνέχεια, αφήνοντας μάλιστα έναν αστερίσκο για την εταιρεία Μajoritas που χειραγωγεί με τα λογισμικά της την κοινή γνώμη.

"Εμείς το πιστεύουμε και θέλουμε να είμαστε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή. Πρέπει άμεσα να πάμε στις κάλπες για να μιλήσει ο κόσμος. Σύντομα θα έχουμε και ανακοινώσεις για τους υποψηφίους του κόμματός μας, μόλις αποφανθούν και τα αρμόδια όργανα", συνέχισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με το ΚΙΝΑΛ αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε: "Την ατζέντα των δήθεν εκβιασμών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να την ανοίξει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση. Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν με τελικό σκοπό τον εκβιασμό. Εγώ θέτω απλώς τα ίδια ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε. Και ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθημένων υπογράμμισε και σήμερα ζητώντας μάλιστα διαλεύκανση της υπόθεσης πριν τις εκλογές, η επικεφαλής της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου, κα Σόφι Ιντ Βελτ".

Για την υπόθεση της Greek Mafia υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια δίχρονη έρευνα με νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ για την οποία ήταν ενήμερος τότε και ο κ. Μητσοτάκης". "Όταν η υπόθεση πήγε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας είχαν 6-7 χρόνια για να μετατρέψουν το πληροφοριακό υλικό σε ανακριτικό υλικό. Αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα. Κάνανε ό,τι μπορούσαν για να κουκουλωθεί η υπόθεση", υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για το θέμα του φράχτη του Έβρου η Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε τα εξής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτεραιότητα την ασφάλεια της Ελλάδας. Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης; Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγονται προσεκτικά όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Το πρόβλημά μας με τον φράκτη είναι ότι δεν αρκεί! Απαιτείται ευρωπαϊκή συμμαχία με την Ελλάδα. Η Γερμανία πρωτοστατεί στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με την Τουρκία. Εκεί πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς. Το πρόβλημα πρέπει να γίνει ευρωτουρκικό, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου".

Για την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο, η εκπρόσωπος απάντησε ότι "όταν αποσύρθηκαν τα δημοσιεύματα από το Spiegel, αποσύρθηκαν με το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βγει άκρη στην υπόθεση και ότι υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες για το αν υπήρξε νεκρό παιδί". "Και καταλήγει ότι δεν έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση οι σωστοί χειρισμοί για να έχουμε απαντήσεις από την πρώτη στιγμή. Αν το είχε χειριστεί σωστά η κυβέρνηση, θα γνωρίζαμε ενδεχομένως", κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)