to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 12.10.2012

Πολιτική

Πολυμήχανοι γραφειοκράτες

Tου Παντελή Μπουκάλα


Σωστά. Τα ληξιαρχεία μας είναι ελάχιστα, κι αυτά σε δύσβατες περιοχές. Του Αμαρουσίου π.χ., όπου μέχρι πρότινος γράφονταν τα μισά Αθηναιόπουλα λόγω γειτνίασης με ιδιωτικά μαιευτήρια που θα ’πρεπε να τα αποφεύγουμε λόγω τιμών πολύ πριν στριμωχτούμε, είναι πιο δυσπέλαστο κι από το Καϊμακτσαλάν. Τα ΚΕΠ, πάντως, παρότι αφέθηκαν να πάρουν την κατιούσα των Κέντρων Υγείας, ακόμα κρατάνε. Τι μας λείπει; Η τεχνική δυνατότητα να μεταφερθεί το πιστοποιητικό γέννησης ή γάμου από το ληξιαρχείο ή τον δήμο στο ΚΕΠ κι από ’κει στον ΟΓΑ ή στο ΙΚΑ.
 
Αν τη δυνατότητα αυτή τη θεωρούμε υλοποιούμενη από γυμνασμένα περιστέρια, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ξεμείναμε κάτι αιώνες τώρα. Κι αν επιχειρήσουμε να εκπαιδεύσουμε περιστέρια του Συντάγματος και να τα κάνουμε ταχυδρομικά, θα διαπιστώσουμε ότι μόνο βομβίδες δακρυγόνων θα μάθουν να κουβαλάνε, και όχι πιστοποιητικά, γιατί με αυτές εξοικειώθηκαν γενιές τώρα· έχει μπει στα γονίδιά τους το χημικό, και στα δικά μας επίσης. Εξαιρούνται όσοι ανακάλυψαν τις διαδηλώσεις στα πενήντα και ή στα εξήντα και, όπως ο κ. Καμμένος και ο κ. Κουίκ, που, σίγουροι όπως όλοι ότι ο κόσμος εκκινεί από τη στιγμή που τον παρατηρεί η εξοχότης τους, αποφάσισαν «να κατέβουν στο πεζοδρόμιο», επειδή γεύτηκαν και αυτοί επιτέλους το γνωστό αθηναϊκοαστυνομικό νέφος.
 
Λέτε να τα φέρει έτσι τα πράγματα ο Γιαραμπής ώστε να δούμε σε λίγα χρόνια μπροστάρη στις διαδηλώσεις τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, να φωνάζει «νόμος είναι το δίκιο του εκπροσώπου», μαζί με όλους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους των τελευταίων δεκαετιών, που ζωγράφιζαν μονίμως έναν παράδεισο, την Ελλάδα, κι έναν Πάπα, τον αρχηγό τους; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, ας μη βιαστούμε να αποκλείσουμε αυτό το επαναστατικό ενδεχόμενο. Εδώ ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Μεϊμαράκης διακήρυξαν με ταυτόχρονη σεμνότητα ότι «στο πρόσωπό τους πλήττεται η χώρα και η πολιτική σταθερότητα». Προβλέπεται μήπως να μονομαχήσουν με τα ξιφίδια της αυτοκολακείας, να δούμε ποιος επιτέλους ταυτίζεται με την πολιτική σταθερότητα; Μπα. Λογικότερο φαίνεται να αποσπάσουν από κάποιον ξύπνιο συμβολαιογράφο πιστοποιητικό που να βεβαιοί ότι αυτοί εγγυώνται την εν Ελλάδι πολιτική σταθερότητα. Αυτοί και ο στρατάρχης Πάνος, για να μην ξεχνιόμαστε, που κάποια στιγμή, αν τον αφήσουν οι χακί λιβανωτοί, οφείλει να πληροφορηθεί ότι εγγυητής της δημοκρατίας δεν είναι το στράτευμα. Α, και ότι δεν χρειάζονται τεθωρακισμένα στο Πεντάγωνο. Οσα συνέβησαν εκεί την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν δα το Λιτόχωρο Νο 2.
 
«Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η γραφή μάς πάει», από συνειρμό σε συνειρμό; Σωστά… Αλλά με τόσα τραγελαφικά και νοοκτόνα που συμβαίνουν, πώς να κρατηθεί σε κάποια τάξη η σκέψη; Το μόνο που δεν νομοθετήθηκε ακόμα είναι ότι το πιστοποιητικό νεκρότητας θα πρέπει να το μεταφέρει από τον συμβολαιογράφο στο ΙΚΑ ο ίδιος ο μακαρίτης, εντός σαράντα ημερών. Αναμένουμε.
 


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)