to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 04.08.2020

Κοινωνία

Πολύ υψηλός o κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στις περιοχές Ανατολική Στερεά Ελλάδας, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Ν. Πελοπόννησο, Κύθηρα και νησιά ΝΑ Αιγαίου, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος για φωτιά προβλέπεται, υψηλός


Πολύ υψηλό (κατηγορία 4) χαρακτηρίζει τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Μεγίστη), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη.

Παράλληλα όσον αφορά στις περιοχές Ανατολική Στερεά Ελλάδας, Θεσσαλία, Χαλκιδική, Ν. Πελοπόννησο, Κύθηρα και νησιά ΝΑ Αιγαίου, ο κίνδυνος για φωτιά προβλέπεται υψηλός.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)