to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 24.02.2020

Κοινωνία

Πολύ καλά στην υγεία τους οι μαθητές των σχολείων που επιστρέφουν από την Ιταλία

Η επιστροφή από την Ιταλία στην Ελλάδα των μαθητών τεσσάρων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία έχει δρομολογηθεί, έπειτα από τη σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.


“Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

“Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφαρμόζουμε σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που μας δίνονται. Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά”, τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Διευκρίνισε, δε, πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία της άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές. Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας από όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Tι αναφέρει η ελληνική πρεσβεία

Η ελληνική πρεσβεία στην Ιταλία εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα και την επιστροφή Ελλήνων μαθητών, στην οποία υπογραμμίζεται:

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)