to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 24.04.2013

Πολιτική

Πωλούν τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς - Εκτεθειμένος ο Σαμαράς από δηλώσεις του

"Κανείς δεν έχει ασυλία" επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ όσον αφορά τη "στημένη" διαδικασία ξεπουλήματος του κερδοφόρου ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος καθώς στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, έλεγε: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».


Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις Σαμαρά στην ΔΕΘ: "Δεν πουλάς, χαρίζεις!" 

Ιδού το μεγάλο κόλπο στον ΟΠΑΠ

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι με το ειδικό φορολογικό καθεστώς του 30% το Δημόσιο έχει ήδη εισπράξει για το πρώτο τρίμηνο 85 εκατ. ευρώ και, άρα, έχει διασφαλίσει τα συμφέροντά του κ.ο.κ. Από αυτό όμως συνάγεται ότι τα κέρδη του Οργανισμού το πρώτο τρίμηνο ανέρχονται σε 270 εκατ. και στο έτος θα κυμανθούν περί το 1 δισ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2013 έχουν προεκτιμηθεί μόλις στα 243 εκατ. (!) με άγνωστα κριτήρια και προφανή στόχο να εμφανιστεί ως ικανοποιητική η προσφορά που θα γίνει για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ο Γ. Στουρνάρας για την προσφορά 620 εκατ. της Emma Delta!

Πωλούν τον ΟΠΑΠ για λιγότερο από τα κέρδη μιας χρονιάς. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:  

"Μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πίσω από την οποία κρύφτηκε ο κ. Στουρνάρας, η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη καθώς αποδείχθηκε ότι η διαδικασία πώλησης του κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ είναι «στημένη». 

Αυτός όμως, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, έλεγε τα εξής: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».

Τελικώς, ο κ. Σαμαράς υλοποιεί αυτό με το οποίο δήθεν έλεγε ότι διαφωνεί.

Αντί, λοιπόν, τα έσοδα του κερδοφόρου οργανισμού να κατευθυνθούν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική, τον υποεκτιμούν και τον χαρίζουν στους εντιμότατους φίλους τους. 

Άλλωστε, μόνο στη Βόρεια Κορέα και στην Ελλάδα γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί με έναν μόνο υποψήφιο.

Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι κανείς δεν έχει ασυλία."

Πληροφορίες: Αυγή 

Διαβάστε σχετικά: 

"Στημένο το παιχνίδι" για μισοτιμής πώληση του ΟΠΑΠ σε Μελισανίδη - Κοπελούζο

Σταθάκης: Να παγώσουν οι διαδικασίες ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)