to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 10.09.2022

Αθλητισμός

Πόλο γυναικών: Ασημένια η Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στο μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών, χάνοντας μετά από “μάχη” το χρυσό μετάλλιο για να κατακτήσει τελικά το ασημένιο.


Με κακό ξεκίνημα στον αγώνα, η Ελλάδα βρέθηκε από την αρχή να “κυνηγάει” στο σκορ και παρότι έφθασε μέχρι και την ισοφάριση στο τέταρτο 8λεπτο, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Η Ισπανία κατέκτησε έτσι ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, ενώ η Εθνική μας Ομάδα γνώρισε την τέταρτη ήττα της σε τέσσερις τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο πόλο γυναικών.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα μπήκε νευρικά στο ματς και δέχθηκε γκολ μόλις στην πρώτη επίθεση των Ισπανίδων. Χωρίς λύσεις στην επίθεση μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 στο πρώτο 8λεπτο, έχοντας χάσει και πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η εικόνα άλλαξε, με την Ελλάδα να είναι πολύ πιο επιθετική και να μειώνει διαρκώς το σκορ, φθάνοντας στο ημίχρονο σε απόσταση… αναπνοής, αφού με γκολ των Χυδηριώτη, Σιούτη και Βασιλικής Πλευρίτου, διαμορφώθηκε το 4-3 στο τέλος του δευτέρου 8λέπτου.

Στη συνέχεια η Ελλάδα είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το ματς, αλλά με δεύτερο χαμένο πέναλτι και δύο δοκάρια από Ξενάκη και Σιούτη, έμεινε χωρίς γκολ στο τρίτο 8λεπτο, με την Ισπανία να ευστοχεί αντίθετα σε ένα από τα δύο δικά της πέναλτι και να αυξάνει το προβάδισμά της σε 5-3.

Όλα κρίθηκαν όμως στο τελευταίο 8λεπτο, αφού η ελληνική ομάδα βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει από το 6-4 και με γκολ της Χυδηριώτη και της Ελευθερίας Πλευρίτου να ισοφαρίσει σε 6-6. Η Ισπανία προηγήθηκε όμως ξανά με 7-6 και 1,5 λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα η Γκαρσία “καθάρισε” το ματς με το 8ο γκολ της ομάδας της. Η Ελλάδα ηττήθηκε τελικά με 9-6 και έχασε για τέταρτη φορά στην ιστορία της την ευκαιρία για ένα χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών. Παρόλα αυτά, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το άθλημα στη χώρα μας.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-3, 5-3, 9-6

Ισπανία (Μινγκέλ Άνχελ Γκαΐα Όκα): Τέρε, Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουΐθ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρθία 2, Λέιτον 1

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

tags: πόλο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)