to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 28.08.2015

Διεθνή

Πολλοί νεκροί στη Δομινίκα από την τροπική καταιγίδα Έρικα, συναγερμός στη Φλόριντα

Πολλούς νεκρούς και σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Έρικα, κατά το πέρασμά της από την Δομινίκα, χώρα της Καραϊβικής και απειλεί τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ η Πολιτεία της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να προετοιμαστεί για την άφιξη του τυφώνα.


Η Έρικα απέχει περίπου 105 χιλιόμετρα από τον Άγιο Δομίνικο, πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας και οι άνεμοι που την συνοδεύουν ενισχύθηκαν, φτάνοντας τα 85 χιλιόμετρα την ώρα ανέφερε το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων (NHC). «Το μάτι της θύελλας θα περάσει από τη Δομινικανή Δημοκρατία το απόγευμα, κατόπιν, τη νύχτα, θα πλησιάσει στα νησιά Τερκς και Κάικος και το Σάββατο προς την Κυριακή θα κινηθεί προς τις νότιοκεντρικές και βορειοδυτικές Μπαχάμες», διευκρίνισε το NHC.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στην Δομινίκα όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν φονικές πλημμύρες. «Η χώρα έχει πληγεί σοβαρά», είπε ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ίαν Πίναρντ, κάνοντας λόγο για μεγάλες ζημιές στα δίκτυα υποδομής και στο αεροδρόμιο.

Ο Ρικ Σκοτ, κυβερνήτης της Φλόριντας όπου αναμένεται να φτάσει η καταιγίδα στις αρχές της εβδομάδας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και των υποδομών.

Στο Πόρτο Ρίκο, περίπου 150.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο οι ζημιές γενικά ήταν περιορισμένες. «Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στην ομαλότητα», είπε ο κυβερνήτης του, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια.

Για τις προετοιμασίες εν όψει της έλευσης της τροπικής καταιγίδας στη Φλόριντα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)