to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:19 | 13.08.2019

Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (ενημέρωση)

Εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά στην Εϋβοια, μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν και στον Πρόδρομο της Βοιωτίας οι πυροσβέστες καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο, ωστόσο το δεύτερο μέτωπο κινείται προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο - Ελεγχθηκε η φωτιά στη Θάσο


Όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το τελευταίο 24ωρο, από τις 19:00 χτες, έως τις 19:00 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δυναμικά στο αρχικό τους στάδιο, ενώ μαζί με τη γιγαντιαία επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια, συνολικά επιχείρησαν: 796 πυροσβέστες, 347 οχήματα, 274 πυροσβέστες ως πεζοπόρα τμήματα, 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 30 εθελοντές και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Φωτιά στην περιοχή των Καλαβρύτων

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην ορεινή περιοχή Κάτω Δρυμός των Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Κάτω Δρυμός και Αμυγδαλιά και όπως πρόσθεσε προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τρία οχήματα του δήμου Καλαβρύτων.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Λευκοχώρι Γαστούνης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, στην περιοχή Λευκοχώρι Γαστούνης, στην Ηλεία.

Στο σημείο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο, αλλά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Yπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε δασική έκταση στα Κοίνυρα, νότια της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

   Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση όλων των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, ενδεχόμενο που ανησυχούσε τους εμπλεκόμενους φορείς λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στο νησί τα τελευταία 24ωρα.

   Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Η φωτιά εξερράγη γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα

Διαβάστε ακόμη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Εύβοια, προληπτική εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη. Η φωτιά καίει στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στην Εύβοια.

Ιωάννινα: Φωτιά σε περιοχή του Πωγωνίου

Στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων φωτιά είναι σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Yπό μερικό έλεγχο - χωρίς μέτωπο - η φωτιά στον Υμηττό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Τρίτης η πυρκαγιά στον Υμηττό, που ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα από την περιοχή Προσήλιο Παιανίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πουθενά φωτιά, ωστόσο θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τον φόβο αναζωπύρωσης, καθώς και σήμερα στην Αττική προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Στη Σαμοθράκη που δεν έχει πλοίο: Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Καμαριώτισσας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)