to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 28.06.2012

left.gr

Πολιτισμός

Πολιτιστική Εβδομάδα 28/6- 4/7 2012: Τα SOS του πολιτισμού!

Η πολιτιστική ομάδα του left.gr σας παρουσιάζει το πολιτιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας!


  •  ΘΕΑΤΡΟ
28-29/6, 21:00   ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ από την Ομάδα Blitz (Πειραιώς 260, κτίριο Δ)
Νεανική ομάδα από τις πλέον αγαπητές και πρωτοπόρες στα ελληνικά                       θεατρικά πράγματα. Προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Αθηνών, «ξαναδιαβάζουν» με road movie διάθεση το κορυφαίο μυθιστόρημα του Miguel de Cervantes. Ανυπομονούμε να μας ενθουσιάσουν για ακόμα μια φορά!


27,28,30/6 και 1/7, 21:00   ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - work in progress σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουρούμπαλη και Φρόσως Κορρού σε συνεργασία με τον Cezaris Grauzinis (BIOS, Πειραιώς 84)
Έξι ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Λιθουανία και το Μεξικό, μιλώντας τις εθνικές τους γλώσσες, κατορθώνουν να επικοινωνήσουν και να αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς και συλλογικούς τους φόβους σε μια παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο των Μάγιας για το τέλος του κόσμου και το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Jean-Paul Sartre. Και μόνο το γεγονός ότι η παράσταση θα ταξιδέψει στις τρεις χώρες και θα επιστρέψει του χρόνου στο τελικό της σχεδίασμα αρκεί για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον!


  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
2-8/7, 21:00   1o ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ  (Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος, Αττικό Άλσος)
Ο θερινός κινηματογράφος εντός του Αττικού Άλσους, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 20:00 θα μετονομαστεί προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και δημιουργού, σημαίνοντας την έναρξη του 1Ο Κινηματογραφικού Αφιερώματος «Κοινωνία σε Κρίση» με δωρεάν προβολές παλαιών και νέων ταινιών κοινωνικού προβληματισμού. Μην ξεχάσετε για δελτία εισόδου να βρίσκεστε στο ταμείο του κινηματογράφου μισή ώρα πριν από την προβολή της ταινίας!

  •  ΜΟΥΣΙΚΗ
29-30/6 και 1/7, 21:00   YASOY AIDA! σε παραγωγή της Neuköllner Oper και της ομάδας «Οι Όπερες των ζητιάνων» (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206)
Μια ελληνογερμανική «συνάντηση φιλίας» που κυριολεκτικά φέρνει τα πάνω κάτω στην κλασική όπερα του Giuseppe Verdi. H Aida ως νεαρή Ελληνίδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσφέρει ένα μεταμοντέρνο ποιητικό σχόλιο για τα στερεότυπα και τα ιδεώδη που κυριαρχούν στην Ευρώπης της κρίσης. Οι λάτρεις της όπερας ας σπεύσουν!


  • ΧΟΡΟΣ
29-30/6, 21:00 TOUT VA BIEN από τον χορογράφο Alain Buffard (Πειραιώς 260, κτίριο Η)
Σκοτεινή και βαθιά εννοιολογική παράσταση με κινηματογραφικές αναφορές και burlesque στοιχεία, που δοκιμάζει τα όρια του σωματικού θεάτρου, για να καυτηριάσει την «στρατιωτική πειθαρχία» που επιβάλλουν οι κανονιστικοί μηχανισμοί της κοινωνίας στοχεύοντας σε ένα «πειθήνιο σώμα», όπως θα έλεγε ο Μισέλ Φουκώ. Σίγουρα από τις πιο ριζοσπαστικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών!


  •  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
27/6-30/9, Τρ.-Σαβ. 10.00-18.00   IT’S THE POLITICAL ECONOMY, STUPID (Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Η Θεσσαλονίκη θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει μια εξαιρετικά επίκαιρη διεθνή έκθεση, η οποία όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιμελητές Oliver Ressler και Gregory Sholette, προέκυψε από το φαινόμενο της αλλαγής στη ροή του οικονομικού κεφαλαίου, που έχει ξεφύγει από τα στενά χωρικά όρια και έχει διαλύσει όλα όσα θεωρούνταν κάποτε στέρεα στην κερδοσκοπία των αγορών. Ο τίτλος της προέκυψε από τη φράση του υποψήφιου Μπιλ Κλίντον στην καμπάνια του το 1992 “It’s the economy, stupid”, τροποποιημένη εδώ από τον Σλοβένο φιλόσοφο Slavoj Žižek. Ελπίζουμε ότι θα κατέβει και στην Αθήνα!

29/6-30/8, Δ.-Κυρ. 14:00-21:00   ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ UNDERGROUND 1964-1983 (CAMP,  Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλ. Κοτζιά)
Το πρώτο μέρος της έκθεσης επιχειρεί να καταγράψει το κλίμα της εποχής όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από καλλιτεχνικά είδη και δημιουργούς, που κινήθηκαν στις παρυφές της πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και εκδηλώσεις (campoint.gr/)!

Γ.ΚΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)