to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 12.03.2019

Πολιτισμός

Προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Διεθνούς Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2020

Συνεχίζονται στα Χανιά οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση στην πόλη του Διεθνούς Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 7-9 Οκτωβρίου του 2020.


Στο πλαίσιο των προετοιμασιών πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ «Κήπος» η δεύτερη προπαρασκευαστική συνάντηση μεταξύ των συνδιοργανωτών κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της διεθνούς συνάντησης, ενώ έγινε και καταμερισμός των ενεργειών που αναλαμβάνει ο κάθε φορέας που συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή.

Η ιδέα για τη φιλοξενία του forum στα Χανιά, υλοποιείται μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης Βασίλης Σταθάκης τον Σεπτέμβριο του 2017, κατά τη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου forum των «Πολιτιστικών Διαδρομών» που πραγματοποιήθηκε στη μεσαιωνική πόλη Luca της Ιταλίας. Η πρόταση στηρίχθηκε από τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τα τοπικά επιμελητήρια και τον δήμο.

Το forum συνδέεται άρρηκτα με τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, μέλος του οποίου είναι και το ιστορικό καφέ «Κήπος». Μάλιστα ο ιδρυτής και Πρόεδρος των Ιστορικών Καφέ Ευρώπης Βασίλης Σταθάκης έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας φακέλου προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα «Πολιτιστική Διαδρομή», με την ονομασία «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», έχοντας στην προσπάθειά του αυτή τη συμπαράσταση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο διεθνές συμβουλευτικό Forum «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετέχουν 55 κράτη που με τη δράση τους προωθούν την πολιτιστική ανάπτυξη και τον πολιτιστικό τουρισμό σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό Επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Χανιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)