to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 30.06.2018

Κοινωνία

Συνελήφθη ο ακροδεξιός που χτύπησε πολίτη έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ενημέρωση - βίντεο)

Επίθεση σε πολίτη από ακροδεξιούς κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 42χρονου ο οποίος φέρεται να χτύπησε με κοντάρι σημαίας τον εν λόγω πολίτη


Σε σύλληψη μετατράπηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η προσαγωγή του 42χρονου που συμμετείχε σε διαμαρτυρία ακροδεξιών χθες έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ο οποίος φέρεται να χτύπησε με κοντάρι σημαίας έναν πολίτη που έσπευδε να παρακολουθήσει πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αίθουσα του δημαρχείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό.

Ταυτόχρονα, σε σύλληψη μετατράπηκε και η προσαγωγή ενός 16χρονου Αλγερινού, ο οποίος διασταυρώθηκε τυχαία με την πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης, όπου φέρεται να ήρθε στα χέρια με διαδηλωτές και να τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο, έναν συμμετέχοντα στην πορεία.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πουλημένη - Στο Κόκκινο

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε πολίτης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εκδήλωση που πραγματοποιούσε η εφημερίδα “Εποχή” με την συμμετοχή της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Ο πολίτης πήγαινε προς την εκδήλωση όταν περνώντας μπροστά από τους συγκεντρωμένους δέχθηκε προπηλακισμό και στην συνέχεια επίθεση με το κοντάρι μιας σημαίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με την σημαία και ότι η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου για προληπτικό έλεγχο ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

 
Η συγκέντρωση ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών κράτησε αρκετή ώρα, όση περίπου και η εκδήλωση, με τους ακροδεξιούς να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και προς τους πολίτες της γειτονικής χώρας. Στη συγκέντρωση που αριθμούσε περίπου 100 άτομα προστέθηκαν στη συνέχεια άλλη 100 που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο και με κεντρικό πανό «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Δείτε τι δήλωσε στη συνέχεια ο Πέτρος Θεοδωρίδης στο stokokkino.gr
 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Για το περιστατικό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί

Την επίθεση καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως "για το περιστατικό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και είναι εκείνοι οι οποίοι τις τελευταίες μέρες καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις από τα ερτζιανά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Καταλογίζει δε μεγαλύτερη ευθύνη στη ΝΔ "η οποία αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση, χαρακτηρίζοντας γενικώς και αορίστως ‘διαδηλωτές', τους ακροδεξιούς εθνικιστές" και καλεί το κόμμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης έστω και την ύστατη ώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "να καταδικάσει την ακροδεξιά βία χωρίς περιστροφή".

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πολίτης "ενώ προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της εκδήλωσης, δέχτηκε επίθεση με κοντάρι από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο".

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του ThessToday:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)