to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πολιτικοί της φιγούρας

ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΕΣ χωρίς σχέδιο, που χρησιμοποιούν τους ειδικούς μόνο όταν θέλουν να ξεφορτωθούν τις δικές τους ευθύνες και να κρύψουν τις ανικανότητές τους


ΕΣΠΕΥΣΕ ο Κικίλιας να προκαταλάβει την επίσημη ανακοίνωση για το πρόσφατο lockdown ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις, πως αυτός ηγείται και καθοδηγεί. Μετά ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε με στόμφο: «Η Εθνική Οδός (που είναι ιδιωτική!) έκλεισε με δική μου απόφαση. Εάν αφήσουμε να μπαίνουν πολίτες με τα οχήματά τους, υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές». Κατόπιν ο ίδιος έδωσε εντολή να ανοίξει, και στη συνέχεια την έκλεισε πάλι.

ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗΔΕΣ χωρίς σχέδιο, που χρησιμοποιούν τους ειδικούς μόνο όταν θέλουν να ξεφορτωθούν τις δικές τους ευθύνες και να κρύψουν τις ανικανότητές τους. Κατά τα άλλα δήλωναν πανέτοιμοι για τον χιονιά, καθώς υπήρχαν έγκαιρες προειδοποιήσεις των ειδικών. Σκέφτηκαν να περιορίσουν δραματικά τον χρόνο ελεύθερης μετακίνησης τα σαββατοκύριακα για να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ; Αντιθέτως, η μεταδοτικότητα του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία της 35ης έκθεσης προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19 που αφορά στο διάστημα 4 έως 10 Φεβρουαρίου 2021, αυξήθηκε! Ειδικότερα, ο δείκτης Rt για την επικράτεια στις 10 Φεβρουαρίου εκτιμάται από τον ΕΟΔΥ σε 0,98 από 0,88 μια εβδομάδα πριν. Σήμερα εκτιμάται ότι ο δείκτης έχει ξεπεράσει το 1, ενώ στην Αττική είναι σαφώς υψηλότερος.

ΑΛΛΗ μελέτη που έγινε στην Τουλούζ της Γαλλίας έδειξε ότι η απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τις 8 το βράδυ περιόρισε τη διασπορά κατά 38%. Μετά την επιβολή της απαγόρευσης στις 6 το απόγευμα, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με τον αριθμό που είχε προβλεφθεί αν εξακολουθούσε να ισχύει η απαγόρευση στις 8 μ.μ.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ήταν πως αυξήθηκαν οι συνωστισμοί σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς για να προλαβαίνουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που απέμενε.

ΠΟΙΟΙ άλλοι χώροι μένουν εκτός ελέγχου; Σοβαρές εστίες διασποράς οφείλονται σε βιομηχανικές μονάδες, αλλά και σε χώρους όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι. Που σημαίνει ότι ο καθημερινός ή έστω συχνός έλεγχος στην είσοδο της εργασίας είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος. Αυτή όμως η πρωτοβουλία δεν προσφέρεται για φιγούρα κι έτσι κανείς δεν την πρότεινε. Τους βόλεψε το σύστημα «ακορντεόν»!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)