to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πολιτική απάτη και ασχετοσύνη από τον πρωθυπουργό, σε σχέση με τις «ανακοινώσεις» για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ

«Δυστυχώς πια ο ΟΑΕΔ καταργείται, γίνεται μια ακόμα δημόσια υπηρεσία, από τους αντικρατιστές όμως, γιατί έτσι βολεύει, η επιλογή τους να κρύβεται η ανεργία και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που σχεδιάζουν»


Του ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ, τ. Γενικου Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας

Ο κος Πρωθυπουργός για μιά ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν ξέρει τίποτα για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική οικογένεια, ή αν τα ξέρει προτιμά την πολιτική απάτη, αντί της αντιμετώπισης τους.

Δεν εξηγείται αλλιώς η περίφημη εξαγγελία του για την «δήθεν» αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΑΕΔ, στην σημερινή συζήτηση στην Βουλή. Στην συζήτηση δηλαδή του νομοσχεδίου, που θα γίνει νόμος με την εμμονική ψήφο των βουλευτών της ΝΔ, στο οποίο περιλαμβάνεται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΟΑΕΔ.

Αν τον ρωτήσει κανείς ποια είναι η ακίνητη περιουσία του ΟΑΕΔ, που του είπαν να πεί, δήθεν αστειζόμενος, ότι είναι ακίνητη, δεν θα ξέρει να απαντήσει και βεβαίως πιστεύω απολύτως ότι δεν ήξερε τι διάβαζε από τον λόγο που του γράψανε σε ότι αφορά στην «επιλογή» του, να δώσει κοινωνική κατοικία σε νέα ζευγάρια, τι εννοούσε; Θα χτίσει ξανά ο ΟΑΕΔ; Με ποιόν φορέα; Θα αποκτήσει απόθεμα γης για να κάνει μετά στεγαστική πολιτική; Μα αν θεωρει ότι θα αποκτήσει ποια είναι επιτέλους αυτή η ακίνητη περιουσία η οποία παραμένει, κιόλας, ακίνητη;

Απλώς ο πρωθυπουργός και ψεύδεται αλλά και δουλεύει τον κόσμο. Γιατί; Διότι ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ έχει σήμερα δική του ακίνητη περιουσία, παρα μόνο περίπου 100, μη χρησιμοποιούμενα ακίνητα (διαμερίσματα) σε οικισμούς εργατικών κατοικιών που έχει επιλέξει να τα παραχωρήσει σε, προφανώς, δικαιούχους στεγαστικής συνδρομής. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Θα πρέπει όμως να πληροφορήσουμε τον αδιάβαστο πρωθυπουργό ότι ο ΟΑΕΔ, πριν καταργηθεί ο ΟΕΚ, του οποίου, τον καθολικό διάδοχο αποτέλεσε ο οργανισμός απασχόλησης, ασκούσε στεγαστική πολιτική με τρείς τρόπους

Α. Με την κατασκευή εργατικών κατοικιών
Β. Με την παραχώρηση δανείων από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ, μετα ΟΑΕΔ και
Γ. Με την επιδότηση των επιτοκίων τραπεζικών δανείων για αγορά κατοικίας των δικαιούχων του

Και για τις τρείς αυτές κατηγορίες, όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε σοβαρότατες καθυστερήσεις που δημιουργούσαν ένα καθεστώς απόλυτης εξάρτησης και εκμετάλλευσης των οικιστών και λοιπών δικαιούχων από τις μέχρι τότε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ., ακριβώς λόγω των τεράστιων, μέχρι τότε καθυστερήσεων στην έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων (30.000 εκκρεμότητες) για τους οικιστές, που όλοι τους καλούνταν να πληρώσουν με δυσθεώρητο κόστος τα προσωρινά παραχωρητήρια, στην ρύθμιση των δανείων των 80.000 οικογενειών δανειοληπτών και των 50000 οικογενειών που ο οργανισμός επιδοτούσε τα επιτόκια δανεισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε γενναίες ρυθμίσεις και για τις τρείς αυτές κατηγορίες δικαιούχων, ολοκληρωτικά για τις δύο πρώτες και με ψήφιση νόμου για την Τρίτη κατηγορία χωρίς να προλάβει να εκδόσει την σχετική Υπουργική Απόφαση εφαρμογής.

Σε ότι αφορά στις εκκρεμμότητες για την έκδοση των οριστικών παραχωρητηρίων, ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε γενναίες μειώσεις των οφειλόμενων ποσών από τους οικιστές προς τον ΟΑΕΔ, ορθολογικοποιώντας τις τιμές μονάδος που ήταν υπερβολικά υψηλές (το γιατί είναι μιά άλλη συζήτηση), δηλαδή μείωσε την μέση τιμή μονάδος/τετραγωνικό μέτρο που ήταν περίπου 735€/τμ στα 300€/τμ!!!!! Και παράλληλα προχώρησε στην θέσπιση ρυθμιστικών διευκολύνσεων για την αποπληρωμή των χρεών με διαγραφές και καθιέρωση κοινωνικών κριτηρίων. Σε ότι αφορά στην ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών διέγραψε όλα τα ποσά δανείων μέχρι 6000€ και ρύθμισε με ευνοικότατες προβλέψεις την αποπληρωμή των άνω των 6000€ δανείων.
Οι δύο παραπάνω ρυθμίσεις επέφεραν μιά ραγδαία αύξηση στα έσοδα του ΟΑΕΔ, με σοβαρότατα πλεονάσματα για τα έτη 2019 και 2020 στον οργανισμό, ανακουφίζοντας παράλληλα δεκάδες χιλιάδες οικογενειών

Δυστυχώς όλο αυτό το έργο έμεινε αναξιοποίητο από την κυβέρνηση της ΝΔ, ακριβώς γιατί στο dna της και αυτό του κου Πρωθυπουργού ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι πρόνοιες για τους εργαζόμενους που αυτοί στην πραγματικότητα είναι οι χρηματοδότες, άρα και οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ.

Η έκδοση παραχωρητηρίων προχωρά σαν τον κάβουρα και αυτό χάρη στο φιλότιμο λίγων στελεχών του οργανισμού, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ κεντρική κατεύθυνση. Προβλήματα που είχαν εντοπιστεί (παρανομίες, αυθαιρεσίες κλπ) δεν ρυθμίζονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθούν τα σχετικά πολεοδομικά έγγραφα, τοπογραφήσεις δεν γίνονται στους οικσμούς αυτούς που έχουν πρόβλημα (146 τον αριθμό), ενω η πολυαναμενόμενη ΥΑ για την εφαρμογή του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών (50000 οικογένειες) που ο ΟΑΕΔ επιδοτούσε το επιτόκιο δανεισμού τους, δεν έχει βγεί ακόμα και ούτε πρόκειται, γιατί είπαμε, το dna του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνει την κοινωνική αντίληψη και συνδρομή, μόνο την αρπαγή και την πολιτική απάτη.

Αντί λοιπόν για όλους αυτούς τους πομφόλυγες που εκστόμισε, χωρίς να ξέρει τι λέει, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις για τον χρόνο και τον τρόπο διεκπεραίωσης των παραπάνω εκκρεμμοτήτων.

Αυτή θα ήταν πράγματι μιά πρώτης τάξεως συμβολή για την βοήθεια στους πολίτες που είναι ακόμη, κάτι σαν ενοικιαστές στα σπίτια που τους έχει παραχωρήσει, με τίμημα βέβαια, η πολιτεία. Φαντάζομαι ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει οικισμός εργατικών κατοικιών και που βρίσκονται μερικοί εμβληματικοί από αυτούς, όπως για παράδειγμα το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, έ κε Πρωθυπουργέ;

Λέξη όμως για αυτά. Πάλι αυτοθαυμάστηκε κοιτώντας στον καθρέπτη της άγνοιας και της επικοινωνιακής κενότητας.

Δυστυχώς πια ο ΟΑΕΔ καταργείται, γίνεται μια ακόμα δημόσια υπηρεσία, από τους αντικρατιστές όμως, γιατί έτσι βολεύει, η επιλογή τους να κρύβεται η ανεργία και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που σχεδιάζουν. Ποιός άραγες θα ασχοληθεί με την στεγαστική πολιτική; Μόνο κάποιοι φιλότιμοι υπάλληλοι του τ. ΟΑΕΔ αν τους αφήσουν και οι περίφημοι φίλοι ιδιώτες του ανεπάγγελτου Υπουργού Εργασίας και του Πρωθυπουργού. Έτσι λοιπόν παίρνει σάρκα και οστά ο τίτλος του νομοσχεδίου «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΡΑ», αλλά για ποιούς; Για τους φίλους, τους κολλητούς και τους «συνεργάτες», οι άλλοι, οι δικαιούχοι, οικιστές ή δανειολήπτες ας πάνε να πνιγούν.

Αυτές είναι οι απατηλές υποσχέσεις του αυτοθαυμαζόμενου πρωθυπουργού. Καιρός να φεύγετε κε Πρωθυπουργέ για να γίνει και καμμιά σοβαρή δουλειά για τους εργαζόμενους σε αυτήν την χώρα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)