to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 21.12.2022

Πολιτική

Politico: Επείγουσα έρευνα της Κομισιόν για τις σχέσεις Αβραμόπουλου με το Qatargate

Επείγουσα έρευνα για Αβραμόπουλο ξεκινά η Φον ντερ Λάιεν


Το Politico μετέδωσε ότι η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν ξεκίνησε επείγουσα έρευνα για τις επαφές αξιωματούχων της ΕΕ με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τον πρώην Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ να εξηγήσει πώς συμμορφώθηκε με τους κανόνες που υπάρχουν για το λόμπινγκ.

Ο Έλληνας πολιτικός ήταν επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ Fight Impunity, που ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κρατείται στη φυλακή για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος από το Κατάρ. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνει το δημοσίευμα, παραδέχτηκε ότι έλαβε πληρωμή 60.000 ευρώ από την Fight Impunity και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ.

Σε ένα mail που είδε το Politico και το οποίο προφανώς εστάλη νωρίτερα σήμερα σε κάθε γραφείο των Επιτρόπων, ένας αξιωματούχος της ΕΕ ρωτούσε αν μέλη του Σώματος των Επιτρόπων ή υπάλληλοι του υπουργικού συμβουλίου είχαν αλληλεπιδράσει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ή το Fight Impunity πέρυσι. Στους παραλήπτες μάλιστα δόθηκε προθεσμία μόνο μέχρι το πρωί για να απαντήσουν.

"Είχε το μέλος ή το υπουργικό σας συμβούλιο οποιαδήποτε αλληλεπίδραση (αλληλογραφία, συναντήσεις, επαφές) με τον πρώην Επίτροπο Αβραμόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου 2021 και 1 Δεκεμβρίου 2021 υπό την ιδιότητά του ως επίτιμου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Fight Impunity;" έγραφε το επίμαχο mail, στο οποίο υπήρχε ερώτηση και για το αν αξιωματούχος της ΕΕ είχε οποιαδήποτε επαφή και με άλλους εκπροσώπους της ΜΚΟ "υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα" κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, "και αν ναι, να μας ενημερώσετε για το αντικείμενο αυτής της αλληλεπίδρασης".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)