to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:32 | 07.10.2014

Πολιτική

Πόλη & Φράγκα - Μηχανισμοί ελέγχου του χώρου: Συζήτηση την Τετάρτη

Το Libby Sacer Foundation συνεχίζει τον κύκλο δράσεων με τίτλο «Διαβατήριο παρακαλώ/ Passport please», στο χώρο cheapart στα Εξάρχεια (Ανδ. Μεταξά 25), την Τετάρτη 8 Οκτώβρη, 8μμ, πάντα με ελεύθερη είσοδο.


Ο οικονομολόγος Ηλίας Ιωακείμογλου, η αρχιτέκτονας Δήμητρα Σιατίτσα και ο πολεοδόμος Πάνος Τότσικας θα κουβεντιάσουν για τους μετασχηματισμούς της σύγχρονης πόλης. Στην περίπτωση της Αθήνας, ποιοι παρεμβαίνουν σ’ αυτό τον μετασχηματισμό και με ποιους τρόπους; Ποιες διαδικασίες δείχνουν να εκκινούνται από συλλογικότητες και κατοίκους και ποιες επαληθεύονται ως τέτοιες; Τι σημαίνει «πόλη του κεφαλαίου» και πώς μετακινούμαστε από την «πόλη-εμπόρευμα» στην «πόλη της αλληλεγγύης»; Μια συζήτηση που θα κινηθεί ανάμεσα στην επισκόπηση και αποκωδικοποίηση των αλλαγών της πόλης που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα, και στην ερμηνεία τους ως πολιτικά φαινόμενα.

Σύντομα βιογραφικά ομιλητών:

Ο Ηλίας Ιωακείμογλου είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού πολιτικής και οικονομικής θεωρίας «Θέσεις». Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών και βιβλίων για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Ο Πάνος Τότσικας σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αθήνα και Αρχιτεκτονική στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εκπόνησης πολεοδομικών μελετών, τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και έχει κερδίσει βραβεία σε αρχιτεκτονικούς και πολεοδομικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχει σε κινήσεις πολιτών που ασχολούνται με την πόλη και το περιβάλλον και συνεργάζεται με διάφορα έντυπα και εφημερίδες.

Η Δήμητρα Σιατίτσα είναι αρχιτέκτονας και υποψήφια διδάκτορας (Ε.Μ.Π.) στο θέμα «Δικαίωμα στην κατοικία και κοινωνικά κινήματα στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης». Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και ερευνήτρια με ειδίκευση στα ζητήματα αστικών πολιτικών, πολιτικών κατοικίας, βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κοινωνικών κινημάτων. Είναι μέλος του διεθνούς δικτύου για την έρευνα και τη δράση για την πόλη (I.N.UR.A.) και της ομάδας νέων ερευνητών encounter Athens.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)