to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 24.02.2022

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίνα: Δεν είναι εισβολή – Είναι μια «περίπλοκη ιστορική» κατάσταση

Ως μια κατάσταση με «περίπλοκο ιστορικό παρελθόν» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Ουκρανία η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunyuing, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.


Η Κινέζα εκπρόσωπος αρνήθηκε τον όρο «εισβολή».

Η Hua κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη ότι υποδαυλίζει τις εντάσεις και υποκινεί τον πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι η μέχρι στιγμής προσέγγιση της Κίνας ήταν υπεύθυνη.

Παράλληλα, επανέλαβε μια έκκληση προς όλα τα μέρη, που εμπλέκονται στην κατάσταση στην Ουκρανία, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

«Η Κίνα καλεί και πάλι όλες τις πλευρές να μην κλείσουν τις πόρτες στην ειρήνη και να μείνουν προσηλωμένες στον διάλογο και τη διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουκρανία συνέστησε σήμερα ως προληπτικό μέτρο στους πολίτες της στην Ουκρανία να μείνουν στα σπίτια τους, μετά τους βομβαρδισμούς ορισμένων ουκρανικών πόλεων και την ανάπτυξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώθηκε αιφνίδια και οι κίνδυνοι για την ασφάλεια αυξήθηκαν, ενώ η τάξη στην κοινωνία μπορεί να οδηγηθεί στο χάος, προειδοποίησε η πρεσβεία, χωρίς ωστόσο να συστήσει στους Κινέζους πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και καθοδήγηση στους πολίτες που θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία.

Επίσης συνέστησε στους Τούρκους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ή σε ασφαλή μέρη και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Νωρίτερα σήμερα η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι ματαίωσε όλες τις πτήσεις της στην Ουκρανία σήμερα 24 Φεβρουαρίου λόγω του κλεισίματος του ουκρανικού εναέριου χώρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)