to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πόλεμος μηδενικού κόστους

Aν η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αυτό συμβαίνει επειδή έχει αποφασίσει να βγάλει πέρα αυτόν τον πόλεμο με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος


Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι τα μέτρα που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης στο πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο διάγγελμά του είναι όλα μηδενικού δημοσιονομικοί κόστους. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και το κυλιόμενο ωράριο προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αλλά και μηδενικό δημοσιονομικό κόστος οι ανέξοδες ατάκες για «τα ετοιμοπόλεμα νοσοκομεία» και τους εργαζόμενους που «μαζί χτίζουμε το νέο ΕΣΥ». Αλλά, ως γνωστόν, με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος δεν βάφονται αυγά. Ούτε τα λεωφορεία γίνονται ασφαλέστερα, ούτε οι σχολικές αίθουσες, ούτε, βεβαίως, φτιάχνονται καινούργιες ΜΕΘ με το προσωπικό που χρειάζεται.

Είναι λοιπόν σαφές ότι αν η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη διαχείριση της πανδημίας κι αν είναι στην κορυφή σε όλους τους δείκτες τραγικότητας, αυτό συμβαίνει επειδή έχει αποφασίσει να βγάλει πέρα αυτόν τον πόλεμο με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Αλλά μην την αδικούμε.

Και τα άλλα που κάνει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος έχουν: και η θηριώδης κερδοφορία που εξασφαλίζεται για τους ιδιώτες της Υγείας, και η ασύστολη κερδοσκοπία του καρτέλ της ενέργειας που μας προμηθεύει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Εντάξει, η μείωση του φορολογικού συντελεστή σε μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις έχει κάποιο δημοσιονομικό κόστος. Και τα εξοπλιστικά επίσης. Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλα τζάμπα σ’ αυτόν τον κόσμο. Πόλεμο έχουμε, θα δώσουμε και κάτι.

credit κεντρικής εικόνας: INTIME NEWS από avgi.gr

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)