to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 30.11.2019

Αθλητισμός

Ποιος θα σταματήσει τον Giannis; (βίντεο)

Οι Μπακς μετέτρεψαν έναν περίπατο σε θρίλερ στο Κλίβελαντ, αλλά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ασταμάτητος επιβλήθηκαν με 119-110 των Καβαλίερς και έφτασαν τις 10 σερί νίκες


Με πρωταγωνιστή για ακόμη μία βραδυά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς επικράτησαν στο Κλίβελαντ των Καβαλίερς με 119-110, πέτυχαν την 10η διαδοχική νίκη τους και βελτίωσαν την εφετινή τους συγκομιδή σε 16 νίκες και μόλις τρεις ήττες.

    Σε 32 λεπτά συμμετοχής, ο Ελληνας άσος σημείωσε το 19ο (!) διαδοχικό double double από την αρχή της χρονιάς, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 12 ριμπάουντ και δύο ασίστ. Πολύ καλός για τους νικητές ήταν ο Τζορτζ Χιλ με 18 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφερε στην ομάδα του Μιλγουόκι και ο Κρις Μίντλεντον με 12 πόντους. Από τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν οι Ντάριους Γκάρλαντ και Τσέντι Οσμάν με 21 και 20 πόντους, αντίστοιχα.

Οι πέντε πρώτες εβδομάδες στο NBA

Όπως αναφέρει αναλυτικά το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πέντε εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη της σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, σχεδόν το ένα τέταρτο της σεζόν και τα πρώτα δείγματα επιβεβαιώνουν πως οι Λέικερς και οι Κλίπερς είναι τα φαβορί για τον τίτλο.

Αυτή τη στιγμή όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Λος Αντζελες όπου οι Λέικερς έχουν το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος (16-2), και ίσως το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος (Λεμπρόν Τζέιμς, Αντονι Ντέιβις). Την ίδια στιγμή στους Κλίπερς (14-5), Καγουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ ανακαλύπτουν πως να παίζουν μαζί και πλαισιώνονται από πολύ δυνατό πάγκο στον οποίο ξεχωρίζουν οι Λου Ουίλιαμς (που αξίζει να κληθεί στο πρώτο All Star Game της καριέρας του) και Μοντρέζλ Χάρελ. Και οι δύο ομάδες έχουν προοπτικές βελτίωσης και αν αναμετρηθούν στα Play off (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) αναμένονται αξέχαστα ματς.

Από εκεί και πέρα ο Λούκα Ντόνσιτς των Ντάλας Μάβερικς, μπορεί να έχει τρελάνει κόσμο με τις φετινές του εμφανίσεις αλλά τα φαβορί για το φετινό MVP είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Γιάννης έχει μέσους όρους 31,1 πόντων, 13,7 ριμπάουντ, 6,2 ασίστ, 1,5 κλεψίματος και 1,4 μπλοκ σε 33,1 λεπτά συμμετοχής και οδηγεί το Μιλγουόκι στο καλύτερο ρεκόρ της Ανατολικής Περιφέρειας με 15-3. Από την πλευρά του ο Λεμπρόν Τζέιμς που έχει 25,8 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 35,3 λεπτά συμμετοχής, μοιάζει σαν το καλό κρασί, που όσο παλαιώνει, τόσο καλύτερο γίνεται, μιας και έχει κλείσει αισίως τα 35 έτη.

Οι φετινές εκπλήξεις του πρωταθλήματος ακούνε στα ονόματα Μπόστον Σέλτικς και Τορόντο Ράπτορς. Οι Σέλτικς με ρεκόρ 13-4 βρίσκονται πίσω μόνο από το Μιλγουόκι στην Ανατολή, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι έχασαν τον Καϊρί Ιρβινγκ (Μπρούκλιν) και τον Αλ Χόρφορντ (Φιλαδέλφια). Ο Κέμπα Ουόκερ που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ιρβινγκ φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα που δείχνει πιο συμπαγής φέτος.

Το Τορόντο (13-4) επιβεβαίωνει πως η καρδιά ενός πρωταθλητή δεν πρέπει ποτέ να υποτιμηθεί. Οι Ράπτορς που έχασαν το μεγάλο αστέρι τους, αλλά και MVP των περυσινών τελικών Καγουάι Λέοναρντ, δείχνουν σε εξαιρετική φόρμα και στηρίζονται στον Πασκάλ Σιάκαμ και Φρεν Βανφλίτ που διανύουν τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)