to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 14.05.2012

left.gr

Πολιτική

Ποιος θα σώσει το Μνημόνιο;

Παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σωθεί το Μνημόνιο


Ένα ακόμη σίκουελ της σειράς "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ" παίζεται στους δέκτες μας,  αυτή τη φορά επειδή αρνείται να μπει σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου.


Επειδή δηλαδή δεν κάνει αυτό που έχουν μάθει Βενιζέλος και Σαμαράς (και όχι μόνο) να κάνουν κάθε τόσο. Δηλαδή κωλοτούμπα. 


 Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ευθύνεται αν δεν φτιαχτεί κυβέρνηση συνεργασίας, επειδή αρνείται να πάει στην αποψινή σύσκεψη που κάλεσε ο Κ. Παπούλιας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Από που και ως που επέλεξε τη συγκεκριμένη σύνθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Προκύπτει από κάπου κάποια κοινή βάση διαλόγου;  Αντιθέτως, σύμπτωση περί "οικουμενικής πέρα από πρόσωπα" και  με αοριστίες για το μνημόνιο υπάρχει μεταξύ των υπόλοιπων τριών μόνο (βέβαια προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ είχε επίσης δεσμευθεί ότι δε θα συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι είναι κατά του μνημονίου...)  


Γιατί δε δημοσιοποιεί η προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πρακτικά των χθεσινών συσκέψεων προκειμένου να μάθει όλος ο κόσμος τι συζητήθηκε; 


 Η κ. Γεννηματά δήλωσε: "Προσωπικά, πιστεύω ότι η επανάληψη των εκλογών είναι καταστροφική για τη χώρα. [...] Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας... "


 Ας την φτιάξουν λοιπόν. Αφού όσοι κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ γα ανευθυνότητα επειδή δεν κάνει κωλοτούμπα προκειμένου να συγκυβερνήσει σώνει και καλά συγκεντρώνουν 168 βουλευτές, γιατί δεν συγκυβερνούν;  


Μας δουλεύουν; 


Μάλλον ο βασικός τους στόχος είναι να την πέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει αριστερό άλλοθι στο μνημόνιο ή αλλιώς να χρεωθεί ότι κακό συμβαίνει στον κόσμο.


 Γιατί η ΔΗΜΑΡ, που τόσο κόπτεται να κυβερνηθεί η χώρα και να μην αναστηλωθεί ο δικομματισμός, δηλώνει πως ούτε μετά από νέες εκλογές δε θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ;  


Την Πέμπτη αναμένεται να ορκιστεί η νέα Βουλή, οπότε και θα έχουμε οριστική κατάληψη στο σήριαλ. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει πολιτική με αρχές και να τηρεί όσα λέει. Μαζί με το λαό θα δώσει αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ανατροπή των μνημονίων. Για να φτιάξουμε μια πορεία που οι ανάγκες των πολλών, των φτωχών, των νέων θα είναι οδηγός. 


 Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συζητά με την κοινωνία στις συνελεύσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα με εκπληκτική συμμετοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)