to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 11.12.2018

Πολιτική

Ποιος μίλησε για τη μη περικοπή της συνωμοσιολογίας

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή και η άποψη ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων με το Μακεδονικό, χωρίς ρεπορτάζ για τα θετικά μέτρα που ψηφίζονταν, τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο και ο ξυλοδαρμός ενός από τους κατηγορουμένους στη φυλακή, η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει τεμάχια γης που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, οι εξελίξεις στη Γαλλία και τη Βρετανία, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Ύβρις τα περί «παροχολογίας», ντροπή τα περί ξεπουλήματος της Μακεδονίας»

«Αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η λιτότητα. Επιστρέφουμε σταδιακά σε εκείνους που επλήγησαν από την κρίση και τα μνημόνια, αυτά που στερήθηκαν άδικα»: αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων - «Δεν είπαμε κανέναν μειοδότη όπως κάνετε εσείς σήμερα εδώ. Ντροπή σας να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη Μακεδονία», είπε στη δευτερολογία του απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Η Βουλή ψηφίζει την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και ο Κυρ. Μητσοτάκης ποντάρει ακροδεξιά

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ακυρώνονται οι διατάξεις που όριζαν περικοπές στις συντάξεις από 1.1.2019. Η κυβερνητική πλειοψηφία στόχο έχει να προσδώσει στην αποψινή ψηφοφορία μείζονα συμβολισμό για τη μετά το μνημόνιο εποχή, σύμφωνα με πηγές από την Κ.O. του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανάλογο τόνο έδωσε στην παρέμβασή του και πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα - Την ακροδεξιά κι εθνικιστική ατζέντα για το Μακεδονικό επέλεξε να υιοθετήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έδωσε το όνομα για να πάρει τις συντάξεις» - Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Αλ. Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του: «Ντροπή σας να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τη Μακεδονία» (αναλυτικά)


 

Έ. Αχτσιόγλου: Η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίδα του σχεδίου για την ανάκτηση της εργασίας

Το πρόγραμμα επιδότησης μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών είναι ψηφίδα στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάκτηση της εργασίας, ανέφερε η υπουργός Εργασίαςν Έφη Αχτσιόγλουν παρουσιάζοντας στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Μόνιμος θεσμός το «Βοήθεια στο Σπίτι» - Τέλος στην εργασιακή ομηρεία 

«Το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", που για περισσότερο από μία δεκαετία προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε ευάλωτους πολίτες σε όλη τη χώρα, γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους. Λήγει το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας για χιλιάδες συμβασιούχους και διασφαλίζεται η χρηματοδότησή του από πόρους του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού» (αναλυτικά)


 

«Έντονη ανησυχία» του ΥΠΕΞ για την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης

Το ΥΠΕΞ καλεί την Αλβανία να ανακαλέσει την απόφαση της να παραχωρήσει αυθαιρέτως τεμάχια γης που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (αναλυτικά)


 

Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ - Δεν επιτρέπεται η μετάδοση τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία ΣΚΑΪ (αναλυτικά)


 

Κλειστό για μια μέρα το «Ε» και πρόστιμο 30.000€ για τη ρατσιστική επίθεση Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο

Διακοπή λειτουργίας για μια μέρα καθώς και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στο κανάλι, για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου, προσβολή προσωπικότητας και χαμηλής ποιότητας προγράμματος (αναλυτικά)


 

Άγρια ρατσιστική επίθεση με σιδηρολοστό σε εργαζόμενο μετανάστη

29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε στον μετανάστη, ο οποίος του ζήτησε να μη σταθμεύσει σε θέση ΑμεΑ στον χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ στο οποίο εργάζεται, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τραυματία, που περαστικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου θα χειρουργηθεί για την ανάταξη καταγμάτων (αναλυτικά)


 

Στο μικροσκόπιο του ΕΣΡ η κάλυψη από τα ΜΜΕ της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά φάκελοι (αναλυτικά)


 

Δ. Παπαδημούλης: Πολυ θετικά τα μηνύματα της Κομισιόν

Συνάντηση Παπαδημούλη - Μοσκοβισί στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο (αναλυτικά)


 

«Σημαντική μείωση τιμών στις επενδύσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 10/12, από την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι διαγωνισμοί για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οδηγώντας σε σημαντική μείωση τιμών. (αναλυτικά)


 

Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Κατατέθηκε τροπολογία (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις 4,5 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας από το υπ. Εσωτερικών

Αφορούν το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ, με 2,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων, Εντάξεις Πράξεων στο «ΦιλόΔημος II», ύψους 660.000 ευρώ, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, και ενισχύσεις σε διάφορους δήμους για έργα υποδομών για αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία (αναλυτικά)


 

Ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ, στη γραμμή αφετηρίας για την προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στις αρχές του 2019 βρίσκεται ο project promoter του έργου «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection», καθώς έχουν ωριμάσει οι συζητήσεις με τους βασικούς κατασκευαστές (υποθαλάσσια καλώδια, σταθμοί μετατροπής), οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία (αναλυτικά)


 

ΕΣΡ: Πρόστιμο 45.000 ευρώ στο Epsilon για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του Π. Παντελίδη

Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη (αναλυτικά)


 

Αναβαθμίζονται 9 παιδικές χαρές στην Αγία Βαρβάρα

Το έργο, προϋπολογισμού 220.100 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως το ποσό των 219.692,74 ευρώ (αναλυτικά)


 

Καταβολή του βοηθήματος των 1.000 ευρώ σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Αφορά εκείνες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) (αναλυτικά)


 

Ενισχύσεις de minimis 8,2 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 8,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς καπνού ποικιλίας «Μπασμά» ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης (αναλυτικά)


 

«Το 2018 είναι το καλύτερο έτος στην ιστορία του τουρισμού μας»

«Η τετραετής πολιτική μας οδήγησε σε ιστορικές επιδόσεις στον τουρισμό. Το 2018 είναι το καλύτερο έτος στην ιστορία του τουρισμού μας», είπε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο 20ο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, της Capital Link (αναλυτικά)


 

«Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα»

Για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε η συμβολαιακή γεωργία να αφορά σε μια ισότιμη σύμβαση για τα συμβαλλόμενα μέρη, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υφυπουργός (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)