to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 13.07.2016

Τάσος Παππάς

πηγή: efsyn

Πολιτική

Ποιος δικαιούται να κυβερνά;

Πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 η Δεξιά με τις πρωτοκλασάτες ντουντούκες της (Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης, διαπλοκή) προπαγάνδιζε σ’ όλους τους τόνους ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γεμίσει η χώρα σοβιέτ, θα κατεβούν οι εικόνες από τα δημόσια κτίρια και θα δημευτούν οι καταθέσεις και οι περιουσίες των φιλήσυχων νοικοκυραίων. Μ’ άλλα λόγια, ερχόταν κομμουνιστικός Αρμαγεδδών!


Μετά τις εκλογές ξανά η Ν.Δ. αλλά και ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ διακινούσαν την άποψη ότι στη χώρα χτίζεται συστηματικά και μεθοδικά ένα μοντέλο που παραπέμπει στη Βόρεια Κορέα, με τον Τσίπρα σε ρόλο Κιμ.

Το τελευταίο διάστημα το κινδυνολογικό ρεπερτόριο εμπλουτίστηκε.

Η κυβέρνηση κατηγορείται για πλείστα όσα: ετοίμαζε πραξικόπημα για να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, οργανώνει καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης και (το φρούτο νέας σοδειάς) στήνει νέα Ιουλιανά με εξαγορά βουλευτών προκειμένου να περάσει το σύστημα απλής αναλογικής το οποίο θα βάλει τη χώρα στον φαύλο κύκλο της πολιτικής αστάθειας και θα εμποδίσει τη φυσική τάση των πραγμάτων, δηλαδή την αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη διακυβέρνηση σε πλήρη ανάπτυξη.

Τελικώς, για τους αυτόκλητους θεματοφύλακες της δημοκρατίας, ποια κόμματα δικαιούνται να κυβερνούν ή να συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας;

Η Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση γιατί είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποκλείεται γιατί είναι ένα λαϊκιστικό και εθνικιστικό μόρφωμα με ροπή στη γραφικότητα, τον σκοταδισμό και τη συνωμοσιολογία. Ούτε βεβαίως το ΚΚΕ, γιατί δεν ανήκει σ’ αυτό που θα λέγαμε «αστικό τόξο» - άλλωστε και το ίδιο δεν θέλει εμπλοκή σε διαχειριστικές ευθύνες.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τεθεί εκτός «κυβερνητικού τόξου» γιατί, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην εθνική οικονομία και γιατί «μας χωρίζει άβυσσος» (τα ίδια έλεγαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το ένα για το άλλο πριν αναλάβουν από κοινού να «σώσουν» την πατρίδα με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα), ενώ για τον Ευάγγ. Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα.

Οπως σημειώνει στο άρθρο του στα «Νέα» (9-7-2016), αυτό που χρειαζόμαστε είναι «ιστορική αλήθεια, κοινή λογική, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και εθνική ενότητα».

Το συγκεκριμένο πλαίσιο δεν μπορεί να το υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ -αντιθέτως ερωτοτροπεί με λογικές θεσμικής εκτροπής- και συνεπώς «θεμελιώδες στοιχείο των εξελίξεων είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση».

Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο!

Ανάγωγα

Αν οι εργολάβοι δεν πρέπει να παίρνουν άδειες για τηλεοπτική συχνότητα, όπως λέει ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, προφανώς επειδή έχουν νταλαβέρι με το Δημόσιο, αναρωτιέται κανείς ποιος δικαιούται να πάρει σε έναν κρατικοδίαιτο και τραπεζοδίαιτο καπιταλισμό, όπως είναι ο δικός μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)