to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:39 | 18.09.2013

Κοινωνία

Ποιοι ήταν αυτοί που κρυβόμενοι πίσω από τα ΜΑΤ πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές, κ. Δένδια;

Τελικά κ. Δένδια θα μας εξηγήσετε τι συμβαίνει; Όταν λέτε ότι το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας, όπως μας υπενθυμίζετε σε τακτά διαστήματα, συμπεριλαμβάνετε στο κράτος και το παρακράτος;


Το γύρο του διαδικτύου εντός αλλά και εκτός της χώρας κάνουν τα παρακάτω ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν ομάδες αγνώστων με πολιτικά να επιτίθενται με πέτρες εναντίον των διαδηλωτών που συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαβγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Οι παρακρατικοί δρούσαν με την κάλυψη της αστυνομίας, καθώς - όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο - οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν τη δράση τους χωρίς να παρέμβουν. 

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που απηύθυνε στην ελληνική κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος του BBC, Paul Mason: "Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στην υπόλοιπη Ευρώπη γιατί αυτό το βίντεο δείχνει την αστυνομία να δρα από κοινού με άτομα με πολιτικά πετώντας πέτρες;" 

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη δράση παρακρατικών χθες στο Κερατσίνι

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου και βίντεο του InfoWar - Από την χθεσινή (18/09) αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι

Με μπλούζες Hellas 

Βίντεο του InfoWar 

Διαβάστε τι έγινε στην αντιφασιστική διαδήλωση εδώ

Σε σχετική του δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς αναφέρει: "Η εμφάνιση «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές πίσω από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ, γεννά συνειρμούς για την αναβίωση του παρακράτους. Δεν γνωρίζουμε αν προβλέπονται ή πως εντάσσονται αυτοί οι εγκάθετοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αστυνομίας ή αν οι πέτρες αποτελούν μέρος του συνήθους εξοπλισμού της ΥΑΤ. Ποιοι ήταν αυτοί που πρόσφεραν την «συνδρομή» τους στις επιχειρήσεις της αστυνομίας και γιατί δεν συνελήφθησαν τα άτομα;"

Άτομο με πολιτικά ρίχνει με μηχανάκι κάτω διαδηλωτή προκειμένου να προλάβουν οι ΔΕΛΤΑ να τον ξυλοκοπήσουν (βίντεο του omnia tv) 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)