to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 17.02.2022

πηγή: Documento / documentonews.gr

Κοινωνία

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατά συρροή

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού είχαν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα


Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του γνωστού ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος του βιασμού  κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού είχαν κατατεθεί  τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονταν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις. Μάλιστα δύο από τις μηνύτριες φέρονται να είναι αδελφές.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της. Σε αυτή οι δυο γυναίκες υποστήριζαν ότι το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον  κατηγορούμενο , με την αδερφή της ηθοποιού να ισχυρίζεται  ότι εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της!

Ακολούθησαν δυο ακόμη μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετήθηκαν τέσσερις πράξεις που έχουν καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό ωστόσο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά  2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και  η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Εκτός μάλιστα  από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη,  υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και  άλλων γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για  κακοποιητική δράση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)