to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 12.11.2019

Πολιτική

Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε σχετική παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Το αδίκημα που αποδίδεται στον πρώην υπουργό είναι αυτό της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.


«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει».

Με αυτό το σχόλιο αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, όταν πληροφορήθηκε την παραγγελία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα είχε αποφανθεί η Βουλή η οποία είχε προχωρήσει στην άρση ασυλίας του Ανδρ. Λοβέρδου. Η υπόθεση αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και στην κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του υποστηρίζοντας ότι «εκτελούνταν συμβόλαια πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές Υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι τα μέλη του «ρασπουτινικού μηχανισμού» εκβίαζαν μάρτυρα λέγοντάς του: «Κατάδωσέ τους, μην τους φοβάσαι, δεν θα ξαναβγούν βουλευτές αυτοί, κατάδωσέ τους αλλιώς δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου...»

Αντιδρά το ΚΙΝΑΛ: Η αλήθεια θα λάμψει

«Μια μέρα μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αφαίρεση του φακέλου από την κα Τουλουπάκη , αυτή σπεύδει άρον άρον, να παραγγείλει δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας.

Όμως η αλήθεια θα λάμψει», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιο του γραφείου Τύπου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)