to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 15.06.2018

Κοινωνία

Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα στον Στ. Χίο, για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο

Αναβολή της δίκης του για τα τέλη Ιουνίου


Ποινική δίωξη για πέντε πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη της ακροδεξιάς εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Στέφανου Χίου, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του εντύπου.

Ο κ. Χίος, μετά την προσαγωγή του, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου έλαβε αναβολή στη δίκη για τα τέλη Ιουνίου.

Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά τις κατηγορίες της αντίστασης, πρόκλησης για τέλεση του κακουργήματος της ανθρωποκτονίας, προσβολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξύβρισης και απειλής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του επίδικου πρωτοσέλιδου είχε παρέμβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα με την τήρηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Το φασιστικό έντυπο δημοσίευε στην πρώτη σελίδα του φωτογραφίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφάνιζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. Κάτω από τη φωτογραφία του κ. Παυλόπουλου έγραφε «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος του εμετικού πρωτοσέλιδου ανέφερε «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος »Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή». Επίσης έκανε λόγο για παράδοση «της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους». Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα: «Υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)