to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 28.03.2013

Κοινωνία

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το δημόσιο άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Νικολαίδη

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαίδη. Ο Νικολαίδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ` όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί


Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαίδη. Ο Νικολαίδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ` όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί.

 Με δήλωση του ο Νικολαίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι εμφανίστηκε αυτοβούλως και ότι τα χρέη για τα οποία κατηγορείται, δεν αφορούν την προεδρία του και έχουν ρυθμιστεί.

Η δήλωση του έχει ως εξής: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη για τα οποία έχει γίνει ρύθμιση. Πολύ σωστά η δικαιοσύνη πρέπει να τα ψάξει και να βρει ποιός πλήρωνε και ποιός δεν πλήρωνε. Επειδή έχει πέσει πολύ λάσπη μέχρι τη στιγμή που έφυγα ήταν όλα πληρωμένα στην ώρα τους. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη γιατί υπάρχει η ομάδα μας που είναι χρεωμένη και πεθαίνει και πρέπει να σωθεί».

o πρωί της Πέμπτης ο Νικολαϊδης συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ πήγε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ κι εκεί ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2004 και μετά.

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, αλλά ως είθισται σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν ανέφερε το όνομα του συλληφθέντος, ούτε βεβαίως το όνομα της επιχείρησης. «Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε πως όλοι οι πρόεδροι από το 2004 και μέχρι σήμερα (σ.σ. όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής) κατηγορούνται για τα χρέη στο Δημόσιο ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως ανέφερε το SentraGoal και ο Sentra 103,3, στην υπόθεση του Ντέμη ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με την αντίστοιχη του Δημητρέλου, με μία, βέβαια, ειδοποιό διαφορά που αφορά στο είδος της κατηγορίας. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, όμως, δεν έχει να αντιμετωπίσει κατηγορία για κακούργημα, αλλά για πλημμέλημμα 

Οσον αφορά στον Σταύρο Αδαμίδη, θα ακολουθηθεί διαδικασία ανάλογη μ' αυτή των Δημητρέλου και Νικολαΐδη με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ να κατηγορείται για κακούργημα. Βέβαια, ο Αδαμίδης είναι επί της παρούσης στον στρατό. Συγκεκριμένα, εδώ και 17 μέρες υπηρετεί τη θητεία του στον Αυλώνα και βρίσκεται εκτός με άδεια ορκωμοσίας. Ο Αδαμίδης δεν μπορεί να πάει στη ΓΑΔΑ αυτοβούλως. Θα πρέπει να τον συλλάβει κατ' αρχήν η Στρατονομία και εν συνεχεία η στρατιωτική Δικαιοσύνη να ζητήσει εξηγήσεις. 

Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)